Home / Міські новини | Вараш / Стрілець із Вараша виборов медаль для України (фото)

Стрілець із Вараша виборов медаль для України (фото)

Дмитро Гонта з Вараша виграв бронзу зі стрільби на третіх Юнацьких Олімпійських іграх. Він єдиний представляв Україну у змаганнях зі стрільби в Аргентині. Про свій шлях до перемоги він розповів журналісту газети «Вараш».

gonta1

У жовтні цього року в столиці Аргентини місті Буенос-Айрес відбулися треті Юнацькі Олімпійські ігри. У них брало участь понад 4000 спортсменів із 206 країн. Україну представляли 55 учасників у 22 видах спорту. Серед них був Дмитро Гонта із Вараша, він єдиний, хто представив нашу державу у номінації кульова стрільба. На мішаних змаганнях з кульової стрільби він виборов бронзу для України.

Дмитро розповів, що виграти на змаганнях було не складно. Він багато тренувався і був готовий психологічно. Тому був налаштований на позитивний результат. В перший день відбувалися змагання в особистому заліку. Дмитро не очікував, що старт буде невдалим.

– На першому старті я зайняв 12 місце, було соромно, і я вирішив, що обов’язково привезу додому медаль, – розповідає Дмитро.

Наступного дня відбулися змагання зі стрільби із пневматичного пістолета на відстані 10 метрів у змішаних командах. Дмитро Гонта виступав у парі з бразильською спортсменкою Вікторією Мірандою. Команда Україна-Бразилія отримала третє місце на Юнацьких Олімпійських іграх.

– Мій секрет перемоги у психології. Стовідсотковий зір і знання техніки стрільби це важливо але другорядне, якщо спортсмен не вміє керувати своїми емоціями, – пояснив чемпіон.

З олімпіади наші спортсмени привезли 23 медалі: 7 золотих, і по 8 срібних та бронзових.

Президент України висловив свою повагу до спортсменів і привітав переможців відразу, як вони прилетіли на Україну із змагань. Він особисто потиснув кожному руку і вручив іменні годинники на згадку про перемогу.

– Серед понад 200 країн Україна у неофіційному заліку увійшла у десятку найкращих, а це вагомий внесок в утвердження статусу нашої держави у світі, – зазначив Петро Порошенко, як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нещодавно у Дмитра відбулася зустріч з міським головою міста Рівного Володимиром  Хомком. Міський голова з особливою цікавістю розпитував спортсмена про враження від змагань, адже сам у 70-х роках брав участь у чемпіонатах зі стрільби на місцевому та обласному рівні. Володимир Хомко побажав наступних перемог Дмитру і обіцяв підтримувати видатних спортсменів у майбутньому.

Олімпійський чемпіон повернувся на Україну і продовжив наполегливі тренування.

– Щодня я займаюся по 3 години стрільбою і 4 години фізичними вправами. Щоб досягти успіху потрібно багато працювати і мати терпіння. Не завжди все вдається, коли ти виходиш на старт, але потрібно себе постійно вдосконалювати. Так як і у житті, – пояснив спортсмен.

Зараз Дмитро навчається в Рівненському автотранспортному коледжі. Крім стрільби має ще одне захоплення – він дуже любить автомобілі. Але працювати в цій галузі надалі не збирається.

В майбутньому він планує взяти участь в дорослих Олімпійських іграх, що будуть відбуватися в Токіо у 2020 році, а також отримати відповідну освіту в одному з навчальних закладах Рівного. Дмитро хоче працювати тренером і навчати нове покоління дітей.

Він згадав як сам прийшов у 10 років у секцію кульової стрільби, що знаходилася у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі міста Вараш:

– На стрільбу я потрапив випадково. Була група вісім чоловік, а записалося тільки сім. Однокласники мене привели, як восьмого, щоб доповнити групу. Мені сподобалося. В перший день я всіх обстріляв. Це запам’яталося на все життя.

Першим тренером Дмитра був тренер-викладач КДЮСШ зі стрільби кульової Сергій Ткачук, а наступним – Володимир Албеско. Він розповів, що в спортивній школі Вараша дітям створено максимально комфортні умови для тренувань:

– Діти з радістю ходять на тренування. Займаються по півтори години щодня. На жаль, зараз серед моїх вихованців немає таких, хто має потенціал, як у Дмитра, але все залежить від наполегливої праці. Він тренувався систематично, не пропускав заняття і тому отримав результат. Його перемога для мене була очікуваною.

У 2015 році по рекомендації Володимира Албеско спортсмен перейшов тренуватися до тренера зі стрільби кульової Сергія Бондаря у КДЮСШ №4 міста Рівного. Буквально за декілька років наш спортсмен зробив блискавичну кар’єру у спорті.

– Дмитро займав призові місця у багатьох змаганнях в Україні, був учасником Кубку світу і Чемпіонату світу з кульової стрільби. З 2017 року він є членом національної збірної команди України. А цього року виборов звання бронзового призера на Юнацьких Олімпійських іграх. Потрібно щоб жителі міста знали про досягнення свого земляка і пишалися ним, – пояснює Володимир Албеско.

Два тижні тому на автодорожньому кільці міста Вараш зі сторони автовокзалу було встановлено великий банер із зображенням Дмитра Гонти. Міська влада посприяла тому, щоб не тільки мешканці міста, а і його гості могли дізнатися, що у Вараші виховують справжніх олімпійських чемпіонів.

Тетяна Ковальчук

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X