Home / Міські новини | Вараш / На Координаційному засіданні ради у Вараші вирішували куди встановити пам’ятник героям (фото)

На Координаційному засіданні ради у Вараші вирішували куди встановити пам’ятник героям (фото)

dscn1059

15 березня у Вараші відбулося перше засідання Ради з питань вшанування українських героїв та надання допомоги учасникам АТО під головуванням тзп міського голови Ірини Шумри. У його складі – депутати міської ради, представники міських громадських організацій учасників АТО та громадськості, працівники виконавчого комітету.

Враховуючи клопотання мешканців міста, учасники засідання обговорили питання спорудження пам’ятника збірного образу українським героям, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Тзп міського голови Ірина Шумра наголосила на тому, що при його спорудженні має бути дотримане чинне законодавство та забезпечено погодження управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Найбільш дискусійним стало питання місця спорудження майбутнього пам’ятника. Присутні на засіданні шукали оптимальний варіант розміщення споруди. Кожен учасник мав можливість висловити свою думку з цього приводу. Серед пропозицій, які озвучувалися, були – зона відпочинку, в районі будинку Вараш,11; зона відпочинку, біля Палацу культури ВП «Рівненська АЕС»; біля Інформаційного центру ВП «Рівненська АЕС» «Полісся».

Усі присутні зійшлися на думці, що пам’ятник повинен гармонійно вписувався в архітектурний ансамбль центральної частини міста та стати справжнім місцем вшанування загиблих за Україну Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, воїнів УПА та Героїв Крут.

Зокрема, на засіданні Координаційної ради, присутні висловили претензії до начальника управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Сергія Бедика з приводу того, що він залишив засідання ради не надавши своїх пропозицій з даного питання.

Рада доручила виконавчим органам міської ради підготувати усю необхідну документацію, надати пропозиції та висновки щодо місця спорудження пам’ятника, – пише офіційний сайт Вараської міської ради.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X