Home / Міські новини | Вараш / Дітей першого року життя найгірше вакцинують у Вараші (фото)

Дітей першого року життя найгірше вакцинують у Вараші (фото)

Епідеміологи б’ють на сполох: низький рівень вакцинації призвів до того, що населення, й особливо дитяче, в Рівненській області масово хворіє на кір та кашлюк. Показник захворюваності по регіону на кашлюк перевищує загальноукраїнський, – повідомляє рівне вечірнє.

 

naybilshe-v-ukraini-khvorikh-na-kashlyuk-ditey-na-20180526_3250-1

Як повідомляють в Рівненському лабораторному центрі, якщо за аналогічний період минулого року не зареєстровано жодного випадку кору, то вже на сьогодні – 458 випадків. Більшість захворілих не отримали щеплення проти кору. У 2,3 раза зросла в області захворюваність на кашлюк. За 4 місяці захворіло 85 дітей (7,3 вип. на 100 тис. нас.). Захворюваність в 3,5 раза вища за середньодержавний показник і є найвищою в Україні (по країні – 2,04). Більшість із захворілих (86%) не щеплені проти кашлюку АКДП вакциною.

В Рівненській області ряд профілактичних щеплень виконуються не належним чином. На низькому рівні залишається виконання щеплень проти дифтерії, правцю та кашлюку. За 4 місяці поточного року в області АКДП вакциною вакциновано 18,7% дітей першого року життя, найгірше виконуються щеплення у м. Вараш (7,1%) та Костопільському (8,1%) і Острозькому (8,7%) районах. Ревакцинацію АКДП отримали 15,4% дітей у віці 18 місяців, незадовільне виконання у Березнівському (9,7%) районі та м. Вараш (6,4%) і Дубно (6,7%).

Вакцинація проти кору дітей у віці 1 рік виконана на 25,4%. У Володимирецькому районі вакцинацію отримали лише 9,7% дітей, а вакцинація дітей старше 2 років виконана на 48,3%, у Гощанському районі – 10,3%. Ревакцинація проти кору дітей у 6 років виконана на 33,9%, а найгірше – у м. Дубно (10,7%) та Володимирецькому районі (11,6%).

Незадовільно виконуються вакцинація проти поліомієліту. За 4 місяці вакциновано лише 13,2% дітей до року та 14,5% дітей старше року.

На сьогодні, всі необхідні вакцини є у щеплювальних пунктах області. Потрібне лише бажання батьків привести свою дитину у лікувально-профілактичний заклад, отримати щеплення і цим самим захистити дитину від інфекційних хвороб.

Про Varash Info

Читайте також...

Смертельна ДТП у Вараському районі

У Вараському районі автівка врізалася у дерево. Водій загинув ДТП сталася сьогодні, близько 08:00 на …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X