Home / Міські новини | Вараш / Кримінал / Більше 11 000 гривень викрали шахраї у мешканців Вараша за минулий тиждень

Більше 11 000 гривень викрали шахраї у мешканців Вараша за минулий тиждень

До Варашського відділу поліції протягом минулого тижня надійшло вісім повідомлень про вчинення або спробу вчинення шахрайських дій щодо мешканців міста. Більшість із вказаних злочинів аферисти скоїли за добре знаними схемами, про небезпечність яких вже неодноразово попереджали правоохоронці.

1488695734_podatkovashaxraji_0

Так, 22 січня до відділу поліції надійшло повідомлення 29-річного місцевого мешканця, що під приводом продажу пральної машини через мережу Інтернет незнайомець заволодів його грошовими коштами у сумі  7 361 гривня.

Повідомивши у телефонній розмові псевдопрацівнику банку реквізити власної картки, нібито для розблокування рахунку, 59-річна мешканка міста 24 січня втратила 914 гривень.

Повідомивши дані банківської картки під час участі в інтернет-вікторині, 24–річний житель Вараша втратив 1430 гривень, які були викрадені з його рахунку 26 січня.

Того ж дня до Варашського відділу поліції надійшла заява 37-річної мешканки міста. Слідуючи інструкції незнайомого чоловіка, що в телефонній розмові назвався представником благодійного фонду, активувала електронний гаманець та поповнила мобільний рахунок. Після виконання запропонованих аферистом операцій, жінка недорахувалася 1 664 гривень власних коштів.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Більш пильним виявилось подружжя із Вараша, які 27 січня вберегли свої заощадження, відмовившись перерахувати 2000 гривень шахраю, що в телефонній розмові назвався працівником поліції і вимагав гроші за звільнення їхнього сина від відповідальності за дорожньо-транспортну пригоду.

Того ж дня 34-річний варашівець у телефонній розмові із шахраєм відмовився назвати реквізити власної банківської картки, та повідомив про спробу шахрайства до поліції.

Правоохоронці вкотре нагадують: будьте пильними при користуванні банківськими картками та при здійснення покупок на сайтах мережі Інтернет. Не повідомляйте реквізити власних карток стороннім особам, навіть особам, які називають себе працівниками поліції чи банку. Ваша необачність у таких випадках може дорого коштувати, насамперед, для вас.

 

Варашський відділ поліції

ГУНП в Рівненській області

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Один коментар

  1. в ніч з27/01/2018на 28/01/2018 ,близько 2 ночі, особисто до мене дзвонили шахраї. Від імені поліції пропонували домовленість про визволення з під варти мого брата(брата, тому що вгадали з ім`ям чи знали на перед не знаю, запитали по імені ким мені приходиться і тоді вже по накатаній). погрожували прокуратурою, а коли зрозуміли, що не по адресі подзвонили то кинули трубку))) будьте обережні!!!!
    номер,який дзвонив:0987663059

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X