Home / Регіональні новини / У Воронках згоріла лазня (фото)

У Воронках згоріла лазня (фото)

24 лютого о 20:13 за номером «101» до пожежно-рятувальної служби Володимирецького району надійшло повідомлення про пожежу в селі Воронки. За вказаною адресою було негайно направлено черговий караул бійців 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

2018_0224_215128_061-mp4_snapshot_00-41_-2018-02-25_20-41-03

 

Ще на шляху слідування рятувальниками в цілях безпеки через чергового Володимирецького РЕМ було припинено електропостачання на даний населений пункт. Враховуючи значну віддаленість до даного села від місця дислокації пожежно-рятувального підрозділу, а це майже 20 км., а також зважаючи на стан дороги, то рятувальники змогли дістатися до місця події лише за 28 хвилин. На той час вогнем була вже повністю охоплена дерев’яна будівля лазні, розмірами 7х9м, крита метало черепицею. «Язики» полум’я в будь-яку мить могли перекинутися і на житловий будинок, який знаходився за кілька метрів від будівлі, що горіла. Через високу температуру горіння люди не те що гасити пожежу, а й поряд навіть на подвір’ї не могли перебувати. Рятувальники, прибувши до місця виклику, негайно провели бойове розгортання та подали на захист житлового будинку та гасіння пожежі водяний ствол. Слід зазначити, що на той час від високої температури горіння на житловому будинку вже почали плавитися пластикові конструкції вікон та софітів. Навіть професійні рятувальники в спеціальних захисних костюмах  під час гасіння пожежі біля осередку горіння обливалися водою, щоб хоч якось знизити температуру та не отримати опіків. Місцеві жителі, щоб хоч якось допомогти, а також розуміючи, що вода в пожежній автоцистерні може швидко закінчитися, організували її наповнення водою спочатку відрами, а пізніше й підігнали дві мотопомпи для гасіння пожежі та наповнення автоцистерни рятувальників. Відтак було забезпечено безперебійну подачу води для гасіння пожежі, що зазвичай є вирішальним для успішного та оперативного гасіння пожежі, адже не затрачається час на її підвіз. Для локалізації пожежі та унеможливлення її поширення знадобилося трохи менше ніж півтори години. А повністю загасити її вдалося лише після опівночі. Потому, як рятувальники впевнилися, що електропроводи, які вели до знищеної вогнем будівлі відрізані, через чергового РЕМ електропостачання на населений пункт було відновлено.

Внаслідок пожежі повністю було знищено будівлю дерев’яної лазні та майно в ній. Натомість повністю врятовано, не зважаючи на деякі пошкодження від температури горіння, житловий будинок.

Наразі остаточну причину пожежі та обсяги збитків встановлюють фахівці.

Рятувальники ДСНС закликають: щоб у вашому господарстві не сталося біди – суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей. В тому ж разі коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X