Home / Міські новини | Вараш / Кримінал / Як дитину виходили, то й мама знайшлася – Вараш (фото)

Як дитину виходили, то й мама знайшлася – Вараш (фото)

Жінка ромської національності народила в пологовому будинку Вараша недоношену дитину. Бригада санавіації на другий день доставила дівчинку до Рівного в обласну дитячу лікарню. А мама немовляти зникла, наче її не було. Не могли знайти породіллю ні медики, ні соціальні служби. У Рівному долею новонародженого немовляти займалася міська служба у справах дітей.

nemovlya

– До служби у справах дітей надійшла інформація з обласної дитячої лікарні про те, що у відділенні для недоношених новонароджених дітей перебуває дівчинка Л., яка народилася 21 березня, а до Рівного була доставлена через два дні,– розповідає заступник начальника служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому Світлана Перетятко.– Наша місія, якщо на території Рівного є покинута дитина, така: скласти акт разом з медзакладом та поліцією. І ми зобов’язані зареєструвати дитину, але перед тим дізнатися, чи є в неї батько, чи мати дійсно від неї відмовляється. Бо ця циганка не відмовлялася від дитини, але й не брала участі в її догляді на час, коли та перебувала в обласній лікарні. Виявилось, що та жінка зареєстрована в Мукачівському районі Закарпатської області, але останнім часом жила у Володимирецькому районі. Ми зв’язувалися зі службою у справах дітей міста Вараш, щоб там допомогли знайти маму новонародженої. Номера її телефону в них не було, натомість дали нам номер її рідного брата з Вараша. Чоловік сказав, що від дитини вони не відмовляються, і пообіцяв, що заберуть, але до Рівного так ніхто і не приїхав.

Час минав, дитинка набрала необхідну вагу, тому обласна лікарня наполягла, щоб маля забрали до міської лікарні Вараша. До Рівного приїхали медпрацівники на спеціальному авто і забрали немовля до лікарні Вараша. Того ж дня до тамтешнього медзакладу завітала мама немовляти зі своїми родичами, і вони забрали дівчинку.

У службі розповідають, що не пригадують випадків, коли б цигани відмовлялися від своїх дітей. Був випадок, коли молода жінка прийшла до служби з дитиною, якій було близько року, та попросила, аби її малюка прилаштували до будинку дитини на час, доки вона покращить своє матеріальне становище. Документи вже підготували, як на порозі служби з’явилася ціла делегація ромів. Вони запевнили, що допоможуть цій жінці та її дитині.

Якщо цигани від своїх дітей не відмовляються, то на Рівненщині є матері-зозулі, які вже покинули по декілька дітей. Незабаром Світлані Перетятко, можливо, доведеться реєструвати новонародженого малюка, який  перебуває в обласній дитячій лікарні. Народила жінка в смт Володимирець, дитину забрали до Рівного, а мати пішла собі додому. Вона заявила медикам, що не буде забирати дитя. Що горе-мати одумається, у службі в це не вірять. Бо в цієї жінки вже є двоє дітей, щодо яких її позбавили батьківських прав. До речі, одна її дитина виховується в одній із прийомних сімей Рівного.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X