Home / Міські новини | Вараш / У Вараші поліцейські разом із громадськістю та комунальниками обговорили проблему безпритульних тварин (фото)

У Вараші поліцейські разом із громадськістю та комунальниками обговорили проблему безпритульних тварин (фото)

Питання належного утримання домашніх улюбленців, створення притулку для бездомних собак і про відповідальність за жорстоке поводження із тваринами обговорили під час робочої наради вараські поліцейські спільно із представниками комунального підприємства «Благоустрій», громадської організації «Зоонадія» та волонтерів.

103_0003

В ході зустрічі учасники окреслили проблемні питання, що виникають через безпритульних тварин у місті, факти порушення вимог Закону щодо утримання домашніх тварин та шляхи їх вирішення.

Як зазначили зоозахисники, проблеми тварин є двосторонніми: з одного боку  бродячі собаки часом ведуть себе агресивно, чим лякають перехожих, заважають людям відпочивати та знищують насадження, а з іншого боку — можливі випадки жорстокого ставлення до тварин з боку людей, адже це стосується як безпритульних, так і домашніх улюбленців.

Учасники наради узгодили порядок подальшої спільних дій задля налагодження взаємного інформування щодо правопорушень, вчинених стосовно тварин, здійснення спільних відпрацювань з метою виявлення та припинення таких фактів, а також проведення профілактичних навчань і бесід щодо правильного ставлення та поводження із тваринами як із дорослими жителями, так і дітьми.

Утім, присутні були одностайні, що одним із дієвих заходів у ефективнішому вирішенні проблеми бездомних тварин стало б створення у Вараші притулку, питання про облаштування якого більш предметно обговорюватиметься на рівні місцевої влади.

Вараський відділ поліції

ГУНП в Рівненській області

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X