Home / Міські новини | Вараш / Кримінал / Скільки коштує власна довірливість? У Вараші чоловік потрапив на “гачок” шахрая (фото)

Скільки коштує власна довірливість? У Вараші чоловік потрапив на “гачок” шахрая (фото)

bez-nazvanyyaДо Вараського відділу поліції звернувся 46-річний місцевий житель та повідомив, що його ошукали. Невідома особа, запропонувавши чоловіку свої послуги з перевезення будівельних матеріалів із Києва до Вараша, заволоділа його грошима в сумі 1350 гривень, так і не надавши обіцяної послуги. За фактом шахрайства слідчими розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

 

Такий випадок не є поодиноким: з початку 2018 року слідчі Вараського відділу поліції розпочали досудове розслідування у 44 кримінальних провадженнях за фактами шахрайств.

Правоохоронці вкотре нагадують: будьте пильними та обережними. Замовляючи товари чи послуги через мережу Інтернет, перевіряйте відгуки про товар та якість обслуговування – їх відсутність, незначна кількість, чи одноманітність має вас насторожити. Якщо робите перше замовлення у продавця, і не впевнені у його порядності, утримайтесь від передоплати – здійснюйте розрахунок лише після отримання товару.

Окрім цього, поширеними є випадки так званого «телефонного шахрайства». У телефонній розмові незнайомці представляються працівниками служби безпеки банку, повідомляють про заблокування картки, або незаконне зняття грошей з рахунку. Під таким приводом дізнаються реквізити картки, за допомогою чого в подальшому викрадають кошти з чужого рахунку.

Поліцейські застерігають: нікому не повідомляйте дані банківської картки – номер, термін дії, тризначний код безпеки зі зворотного боку та банківські SMS-паролі, адже це дає можливість шахраю без вашого відома здійснювати грошові операції через мережу Інтернет. Якщо підозрюєте, що маєте справу з шахраями, варто одразу перервати телефонну розмову, та зателефонувати на «гарячу» лінію вашого банку, який вказаний на звороті картки. Чим швидше ви це зробите, тим менше шансів у аферистів збагатитися за ваш рахунок.

Вараський відділ поліції

ГУНП в Рівненській області

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X