Home / Міські новини | Вараш / З 1 листопада Вараш і Заболоття – єдина територіальна громада (відео, фото)

З 1 листопада Вараш і Заболоття – єдина територіальна громада (відео, фото)

26 жовтня на сесіях Заболоттівської сільської ради Володимирецького району та Вараської міської ради Рівненщини  були прийняті рішення про добровільне приєднання села Заболоття до міста Вараш. Таким чином сусідні населені пункти та їх громади утворили Вараську міську об’єднану територіальну громаду, яка почне функціонувати у такому статусі з 1 листопада 2018 року. 

43617993_561559367590727_2430168504113037312_n

Це перша на Рівненщині ОТГ, яка скористалася недавніми змінами у законі, якими міста обласного значення було прирівняно до спроможних ОТГ, відтак вони та сусідні села отримали можливість утворювати об’єднані громади за скороченою процедурою і без проведення виборів.  Від приєднання Заболоття до Вараша виграли обидва населені пункти:  місто отримало можливість розширювати свої межі, розвиватись, а Заболоття – краще фінансування для утримання  соціально-культурної сфери. До речі, в обох населених пунктах проживають працівники Рівненської АЕС, яка є бюджетоутворюючим підприємством тепер уже Вараської міської об’єднаної територіальної громади. Колишній сільський голова Заболоття Роман Хондока до проведення чергових місцевих виборів у 2020 році інтереси села представлятиме на посаді старости і члена виконкому Вараської міської ОТГ.

Як зазначив на своїй сторінці секретар Вараської міської ради, ТЗП міського голови міста Вараш, Олександр Мензул: “Вітаю всіх зі створенням Вараської міської об’єднаної територіальної громади! Для нас це дійсно хвилюючий історичний момент. До міста Вараш першою приєдналася Заболоттівська сільська громада, розпорядження про початок процесу приєднання підписав селищний голова Роман Хондока ще у травні цього року. І сьогодні, 26 жовтня, обидві ради – і Вараська міська, й Заболоттівська сільська, прийняли остаточне рішення, що набирає чинності з 1 листопада 2018 року.

(результати поіменного голосуванні щодо ОТГ)

44719445_2138323082890998_8858361196072402944_n

Як для міста Вараш, так і для села Заболоття відкриваються нові перспективи розвитку та більше можливостей. Завдяки консолідації зусиль та бажанню співпрацювати, наша громада отримає субвенцію з боку держави, що буде спрямована на розвиток території. До слова, ті громади, що не зможуть самостійно об’єднатися до кінця 2018 року, такої субвенції не отримають.
А ще ми стали першим ОТГ на Рівненщині, що створене на базі міста обласного значення із застосуванням процедури приєднання. Тож вітаю нас із важливим кроком для розвитку нашого міста! Дякую команді за системну та наполегливу працю. Дякую об’єднаній громаді за підтримку!”

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X