Home / Міські новини | Вараш / Освітяни радилися що краще для розвитку школярів (відео)

Освітяни радилися що краще для розвитку школярів (відео)

Як і минулого року, пріоритетні завдання вчителів: покращувати рівень освітніх послуг, впроваджувати нові методики та програми. У 2016-2017 навчальному році, учні Вараських шкіл продемонстрували свої вміння. Показали глибокі знання, як на обласних так і всеукраїнських олімпіадах. Покращилися і результати ЗНО з української мови, якщо в минулому році цей предмет не здало 7,8% учнів з Вараша, то в цьому році це лише 5,2%.

Загальний фонд бюджету управління освіти на 2017 рік із 104 млн. збільшився до 160 млн. «За допомогою додаткових фінансів ми збільшуватимемо рівень інформатизації, у класи закуповуватимуться комп’ютери», – зазначила начальник управління освіти Олена Корень. Позитивним є те, що педагоги підвищують кваліфікацію, запроваджують культмасові та спортивні заходи, зміцнюють матеріально-технічну базу, відмітила вона, про те є ряд недоліків над якими потрібно працювати.

Від так у раді зареєструють проект рішення про створення у навчальних закладах гуртка «Пласт». Обговорювали проекти 2016-2017 навчального року, відмітили позитивні аспекти розвивально-впізнавальних заходів, серед таких практика мовних таборів. Літом діти мали змогу вивчати іноземну мову безпосередньо із її носієм. Познайомитися з роботою органів місцевого самоврядування, підприємств та установ міста.

Обговорили місце та роль будинку дитячої та юнацької творчості в розвитку творчих здібностей дитини. За статистикою закладу найбільше гуртки відвідують учні ЗНЗ №1, 3 та 5.

Педагоги відмітили, що самостверджуватися дітям допомагає робота загально освітніх закладів із громадськими організаціями та соціальними інститутами. Обговорили переваги дебатного клубу, який створили у Вараській гімназії, такий клуб повинен бути у всіх школах, адже за допомогою такої форми спілкування, діти вчаться аналізувати інформацію, критично осмислювати її, відсіювати зайву, відстоювати свою позицію.

У новому році учнів чекають оновлені навчальні програми, також в освітніх закладах міста збільшиться кількість інклюзивних класів. У 2017-2018 навчальному році, в школах Вараша, навчатимуться 5365 дітей.

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X