Home / Міські новини | Вараш / Культура / Безмежний простір добра та любові (фото)

Безмежний простір добра та любові (фото)

dscn6773

«Сьогоднішній день не є святом. Але це ваш день. День того, хто має свої особливості та не по своїй волі – обмежені можливості. З року в рік ми маємо змогу слідкувати за тим, як ви змінюєтеся, незважаючи на те, що для вас це набагато тяжче ніж будь-кому іншому. Для вас не існує меж у просторі, вам не страшні будь-які перешкоди, бо саме ви маєте найважливіше та найдорожче – любов до тих хто вас оточує. Ваше терпіння та наснага дають нам хороший приклад бути більше вимогливішими до себе. Саме тому займаючись щоденними справами, ми повинні пам’ятати, що серед нас живуть люди, які потребують нашої підтримки та уваги. Також користуючись нагодою хочу подякувати тим, хто опікується дітками з обмеженими можливостями. Ваша тяжка та виснажлива робота – це справжній прояв любові  і людяності до ближніх. Сьогодні хочу особисто від себе подарувати подарунок, який, сподіваюсь, стане в нагоді для всіх діток реабілітаційного центру», – з таким словами у переддень Міжнародного дня людей із інвалідністю звернувся тимчасово здійснюючий повноваження міського голови, Олександр Мензул.

dscn6723

Саме цього дня в концертній залі Палацу культури ВП РАЕС імені Лесі Українки відбулися заходи з відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Заходи були спрямовані на виховання толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями, на руйнування психологічних, фізичних, соціальних бар’єрів, які виключають або обмежують їх участь у повноцінній життєтворчій діяльності. Лунали добрі слова, пісні, музика, запальні танці вражали своєю професійністю.

Прогресивне людство, відзначаючи щороку Міжнародний день людей з інвалідністю, засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, що дозволяють відчувати себе рівними серед інших. Адже ставлення до них означає ступінь цивілізованості суспільства.

dscn6770

Відзначення цієї дати у Вараші – це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити, для формування гідних умов життя людей, які потребують особливої уваги, аби ніхто не почувався забутим, чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

Комунальний заклад «Центр реабілітації» щороку збирає добрих друзів – благодійників, меценатів, вихованців, батьків, працівників під теплим крилом вдячності, тепла та щирості. Пролунали щирі слова привітань з нагоди свята від тимчасово здійснюючого обов’язки міського голови О.Мензула, керівництва ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», представників благодійника В.М’ялика та народного депутата В.Яніцького, релігійних громад та гостей. Без уваги не залишилися вихованці – всі гості заходу привітали їх подарунками.

dscn6742

Директор комунального закладу «Центр реабілітації» Н. Федінчик у словах привітання відмітила, що люди з інвалідністю не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто, давно усвідомили, що це шлях в нікуди. Вони пристосовуються, як можуть, зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їхньому місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе звичайними людьми, як і всім нам. Від імені батьків, вихованців закладу, Н.Федінчик подякувала всім, хто опікується дітьми з особливими потребами, адже надання їм щоденної підтримки, й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Від усього серця зичимо вам міцного здоров’я, щастя, успіхів у всіх ваших, справах!

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X