Home / Міські новини | Вараш / День незалежності відсвяткували у Вараші (фото)

День незалежності відсвяткували у Вараші (фото)

24 серпня 2018 року місто Вараш відзначило День незалежності України.

img_20180824_191939

Ідеєю усіх запланованих заходів у місті є гідне відзначення 27-ї річниці проголошення незалежності України, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, утвердження у громадян національної свідомості, патріотизму та єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвиненої європейської держави.

В храмах міста відслужили молебні за Україну. Містяни молилися за світлий спокій борців за незалежність, загиблих у неоголошеній війні з агресором на сході України наших земляків, просили Божого захисту всім воїнам Української армії, котрі нині захищають територіальну цілісність держави в зоні АТО.

День незалежності кожного року нагадує не тільки українському народові, але й всьому світові про існування нашої незалежної, демократичної й унікальної країни. І саме у парку культури та відпочинку відбувся творчий проект «ART-Шабаш», у якому взяли участь талановиті, креатині, впевнені в собі артисти нашого міста, які за минулий рік приймали участь у різних фестивалях та конкурсах. У проект були залучені майже чи не всі творчі колективи та солісти нашого міста.

Для багатьох українців День незалежності – довгоочікуване свято, яке кожен свідомий громадянин чекає з нетерпінням, адже цього дня згадуються щемливі моменти нелегкої української історії. Крім того, це ще одна чудова можливість одягти вишиванку, взяти участь у конкурсі «Найкраща вишиванка», що проходив на майдані, поблизу міської ради. Усі переможці отримали цінні подарунки на головній сцені міста.

У центрі міста на майдані Незалежності відбулася урочиста частина та святковий концерт за участю народних та аматорських колективів, співачки Юлії Олійник (м.Київ), гурту «GONTA» (м.Київ).

Людно і гамірно було на майстер-класі з розпису медових пряників, який теж відбувся у п’ятницю, 24 серпня, на майдані Незалежності. Упродовж дня діти вчилися святково оздоблювати медові коржики. Розписували їх цукровою помадкою та прикрашали барвистими посипками. Діти змогли проявити себе і свою фантазію в повній мірі. Під час творіння дива панувала атмосфера взаємодопомоги, діти ділилися «святковими фарбами» та гарним настроєм.

Після закінчення майстер-класу малюки могли забрати пряник з собою, щоб порадувати своєю творчістю близьких, – повідомляє офіційний сайт міської ради.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X