Home / Міські новини | Вараш / Атомники РАЕС допомагають втілювати соціальні проекти у місті-супутнику (фото)

Атомники РАЕС допомагають втілювати соціальні проекти у місті-супутнику (фото)

2017-10-05-14-38_dity_dopomagayut_rozfarbovuvaty_vulychni_mebli_1

За сприяння генерального директора РАЕС Павла Павлишина в рамках програми «Активні громадяни» (ActiveCitizens Ukraine) міжнародної організації Британська Рада в Україні (British Council Ukrainе) у вересні на базі загальноосвітньої школи №5 м. Вараш стартувала реалізація чергового соціального проекту під назвою «Кольори дитинства».

2017-10-05-14-38_pid_chas_roboty_nad_proektom

Новий проект створений за ініціативою соціального педагога ЗОШ №5 Анни Марангос-Гадади. Наприкінці травня вона, як вчитель-модератор Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну» отримала можливість пройти онлайн-курс програми «Активні громадяни» та розробити власний соціальний проект. Дана програма полягає у сприянні соціальним змінам у містах України шляхом залучення молодих лідерів та надання їм знань і навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в масштабі всієї країни. Проект із назвою «Кольори дитинства» отримав грант від Британської Ради у розмірі близько 15 тис. грн., ставши одним із семи погоджених проектів в Україні та єдиним з міста-супутника РАЕС.

2017-10-05-15-34_1

Проект «Кольори дитинства» являє собою комфортне подвір’я-сад на території навчального закладу, яке слугуватиме місцем дозвілля та відпочинку для школярів. Його реалізація триває за участі небайдужої та працьовитої учнівської молоді міста та працівника цеху теплової автоматики та вимірювань  РАЕС Олексія Гадади. Активну підтримку виявив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, надавши значну частину матеріалів, зокрема дерев’яні піддони для вуличних меблів, автомобільні шини для стільчиків-гойдалок, барабани (котушки) з-під кабелів для шахових дошок та столиків, баскетбольні стійки. Окрім того, Павло Яремович допоміг у створенні велосипедної парковки на території школи.

2017-10-05-14-47_zliva_na_foto_anna_marangos-gadada

«Ми вкотре безмежно вдячні Павлу Павлишину за активну підтримку та цінні поради у ході реалізації наших ініціатив. За його сприяння у місті вдалося втілити у реальність чотири проекти: «Шкільний медіа-центр», «Казка у лікарні», «Казка у лікарні-2» та «Кольори дитинства». Приємно, що представники адміністрації Рівненської АЕС ніколи не відмовляють у допомозі, а навпаки зацікавлені у тому, щоб майбутні покоління зростали  здоровими, активними та розумними», – коментує Анна Марангос-Гадада.

2017-10-05-14-38_tenisni_stoly

За словами керівника проекту, з кожним роком кількість учнів збільшується, а навчальний заклад досі не має свого спортивного майданчика на вулиці. Також біля школи не встановлено жодної лавки. Тож для відпочинку школярів у рамках проекту закуплено три тенісних столи. Заплановано облаштувати вуличний спортмайданчик для гри в баскетбол і волейбол, а вуличні меблі розфарбувати яскравими кольорами дитинства.

2017-10-05-14-38_uchni_rozfarbovuyut_vulychni_mebli_u_yaskravi_kolory_dytynstva

«Під час робіт намагаємось залучати максимальну кількість школярів, аби навчити їх цінувати результат своєї праці. Створивши для них якомога комфортніші умови та здорове дозвілля, заохотити їх до навчального процесу. Хочеться, щоб у дітей, які сьогодні стали заручниками соціальних мереж, про школу залишились лише яскраві спогади, – ділиться враженнями ініціатор проекту, – Вже багато років ми мріяли про такий затишний куточок, адже тут учні групи продовженого дня матимуть можливість погуляти та погратись, а школярі молодших класів провести насичені уроки з фізкультури просто неба. До того ж користуватись подвір’ям зможуть усі бажаючі».

Невдовзі, по завершенню проекту «Кольори дитинства» його учасники розпочнуть роботу над новим, вже п’ятим за ліком, який має назву «Кімната школяра». Він передбачає створення комфортного приміщення у ЗОШ №5, де учні проводитимуть вільний від занять час, долучатимуться до вирішення соціально-значущих проблем розвитку освітнього закладу, а також проводитимуться наради учнівського самоврядування та засідання старостату, шкільного парламенту, репетиції, планування та обговорення будь-якого виду шкільної діяльності. Варто відзначити, що за сприяння гендиректора РАЕС для цього проекту вже було закуплено сучасні меблі. Наразі вирішується питання закупівлі фарби, аби зробити ремонт у приміщенні. Прикро, що сьогодні освітні заклади розвиваються в основному завдяки активній громадській позиції небайдужих громадян, в той час, коли міська влада спрямовує свої сили на дестабілізацію ситуації у місті-супутнику.

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X