Home / Регіональні новини / В Сошниках копали картоплю, а знайшли гранату

В Сошниках копали картоплю, а знайшли гранату

0128081924 серпня о 17:30 год. групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області було знищено ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, яку було виявлено цього ж дня в полі біля села Сошники Володимирецького району місцевими жителями під час збору врожаю картоплі.

За словами спеціалістів-піротехніків небезпечна знахідка несла реальну загрозу при неправильному поводженні з нею, адже перебувала вона у вкрай незадовільному стані та без запобіжної чеки.

Слід додати, що рівненські піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення вже не вперше знешкоджують різноманітні боєприпаси часів минулих війн на території Володимиреччини. Вибухонебезпечні предмети жителі району знаходять за різних обставин: під час збору грибів, копанні фундаменту, пошуках металобрухту, відпочинку на природі, тощо.

Внаслідок тривалого часу боєприпаси часів І та ІІ світових війн можуть перебувати в такому стані, що їх можна навіть переплутати зі шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

У зв’язку з цим працівники Держслужби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян бути вкрай обачними та обережними під час виявлення предметів схожих на застарілі боєприпаси. В таких випадках про знахідку потрібно негайно повідомити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101». При цьому категорично забороняється: брати вибухонебезпечний предмет до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати, або переносити з місця на місце, кидати у вогнище, або розводити над ним полум’я, збирати та здавати, як металобрухт.

Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами неодноразово призводило до загибелі, або каліцтва як дорослих, так і дітей.

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. МУРАВИНЕЦЬ

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X