Home / Регіональні новини / “Двоє військових упали передімною на коліна” – бабуся-волонтер (фото)

“Двоє військових упали передімною на коліна” – бабуся-волонтер (фото)

Наталія Гошта з села на Рівненщині має звання «Почесного волонтера України». Бабуся каже, що просто хоче допомогати нашим хлопцям в АТО, чим може, пише Північ-інфо.

4brlmcxhgr7yciw7ndpql3nvwxd6iwxt-660x400

Пані Наталія з поліського села Довговоля Володимирецького району перший і єдиний раз побувала за кордоном у 1942 році, коли її разом з іншими вивезли до Німеччини на роботи. Вже зараз, коли розпочалась війна на Сході, жінка стала віддавати частину своєї пенсії на допомогу нашим солдатам.

«У мене телевізора нема, то включаю радіо, хочу знати, що на світі робиться. Якось слухала–слухала, а там розказували про війну. Завше оплакую наших загиблих солдатів. Якось розповіли про жінку, яка в’яже шкарпетки. Поїхала у Володимирець до свого племінника й кажу: «Наші люди фронту помагають, хто як може. У мене немає банки із салом чи тушонки, то хочу якусь копійку з пенсії оддати, хай би і моя частка там була», 

– каже бабуся.

7vkysmezfc2yp5gewceu3augozeh5jec

Через декілька днів племінник приїхав до пані Наталії з волонтером, що возить передачі на війну. Бабуся розповідає:

«Я якраз получила пенсію, й дала йому 5 «двохсоток» — тисячу гривньов. Так стала армії помагати. То мене прославили на весь світ, дали нагороду «Почесний волонтер України». Коли у Володимирці вручали медаль, то двоє воєнних упали передо мною на коліна, так хлопці дякували за допомогу.»

Пенсія у бабусі Наталії невелика. Вона розповідає:

«Було 1670 гривень, а тепер трохи набавили, то маю 1870. Бабі вистачає, ще й можу поділитися. Мені грошей не шкода, аби скоріше та клята война кончилася. Деякі родичі стали казати: зайнялася баба з тими волонтерами, думає армію накормити і не переживає, хто її до смерті догледить. А я сама так мислю: якщо вже буду лежати й страждати, то Бог пришле мені когось милосердного».

Пані Наталія у свої 92 жодного разу не була в лікарні. Каже, що може смерть уже й приходила, тільки вдома її не застала.

За матеріалами газети «Волинь»

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X