Home / Регіональні новини / Дорожники “залатують” ями, а керівник обласного “Укравтодору” купує будинки в Карпатах (фото)

Дорожники “залатують” ями, а керівник обласного “Укравтодору” купує будинки в Карпатах (фото)

Післявеликоднім сюрпризом стали для водіїв латки на автошляху в Довоговолі. Поки ми відходили після свят, дорожники, на диво, не чекаючи осені, взялися до роботи і полатали частину ям на дорозі у напрямку Володимирець-Вараш.

А вже у п’ятницю пощастило й мені побачити їх за роботою. Вони таки працювали на виїзді з Довговолі, активно працювали!

img180411

Захотілось підбігти, обійняти і нікуди не відпускати – допоки кожна ямка не стане хоча б трішки меншою.

Як розказав майстер від філії місцевого автодору Олександр, всього-на-всього настав той самий довгоочікуваний весняно-літній період у дорожників, коли за планом і інструкціями дозволено почати ремонтні роботи на дорогах.

– Зараз ремонтуємо асфальтобетоном ділянку дороги Володимирець – Довговоля, проводимо ямковий ремонт. Зарівнюємо боки всередині ями, зачищаємо її, промазуємо стики бітумом (органічна сполука, речовина, що застосовується в дорожньому будівництві і виробництві ізоляційних матеріалів. – авт.), а потім асфальтуємо. Поки що проходимо лише крупні ями, але в планах залатати і дрібні.

Наприкінці зими місцеві дорожники скаржились на значну заборгованість по зарплатах. Тепер, запевняють, зарплату їм майже всю виплатили. А от про перспективи фінансування ремонту доріг розповідати відмовились. Так само, як і говорити про те, чи надовго вистачить такого ремонту.

img180412

У свою чергу, дописувачі «ВВ» у соцмережі «Фейсбук», розкритикували таку роботу дорожників, висловлюючи сумніви, чи можна рахувати це ремонтом. Зокрема, прозвучали такі думки:

– Якби ще хоч по технології робили свою роботу, а не асфальт в пісок сипали…..

– На кілька тижнів вистачить.

– То не ремонт дороги – а його імітація, соромно, просто соромно. Особливо в світлі заяв керманичів держави про виділення 300 млрд українських грошей на дороги.

– А ви проїдьте маршрутом Володимирець-Городець, там взагалі треба вертоліт, одну минаєш – в п’ять влітаєш…

Ппопулярності серед користувачів соцмереж набирає відеоролик відзнятий, вочевидь, жителем нашого району, де показано відрізок дороги Володимирець – Городець. Автор відео обурюється станом доріг, скаржиться, що важко по ямам їхати, зокрема, автівкам з низьким кліренсом. І ми всі його розуміємо, адже користуємось тим відрізком дороги так само, як і він.

Депутат облради Юрій Білик теж долучився до коментування стану доріг в нашому районі.

img180413

– Є хороша новина. На моє депутатське звернення про ремонт автомобільної дороги Володимирець – Антонівка Рівненською ОДА включено даний об’єкт у Програму розвитку дорожнього господарства на 2018 рік. А 30 березня бюджетною комісією Рівненською облрадою визначено ремонт даної дороги як першочерговий та погоджено виділення коштів на проведення тендерних процедур на «ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги Володимирець – Антонівка».

Ну що ж. Поки водії одним колесом по пам’яті об’їжджають місце, де колись була яма, іншим колесом потрапляють в нову ямку, бо сподіваються, що вона теж залатана, та не тут-то було. На дорозі тепер ще більше треба бут акуратним, адже ніколи не знаєш, в ямку ще вскочиш чи на горбочок на місці вчорашньої вибоїни наїдеш.

Дописувачі висловлюють сподівання, що виділені гроші до дороги таки дійдуть, а не осядуть в чиїхось карманах. Тим часом в соцмережах активно обговорюється інформація про задекларовані головним дорожником області Петром Удовиченком як мінімум 6 будинків у Карпатах (https://rivnepost.rv.ua/news/u-holovnoho-dorozhnika-rivnenshchini-shist-budinkiv-u-karpatakh), – повідомляють на polissya.net.

І як йому тепер жити з цим?..

Олена Стельмащук

Фото автора

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X