Home / Новини РАЕС / Офіційна заява РАЕС щодо політичної ситуації, що склалася у Вараші

Офіційна заява РАЕС щодо політичної ситуації, що склалася у Вараші

Нещодавно у сюжетах телеканалів Рівне1 та Сфера-ТВ прозвучали упереджені коментарі громадського активіста Романа Коваля щодо ситуації у місті Вараш. Колишній очільник Рівненського осередку ГО «Дія», нині відсторонений від виконання своїх повноважень, Роман Коваль висловив власні амбіційні інтереси, безпідставно звинувачуючи у всіх бідах Вараша не чинного мера, який довів місто до нинішнього стану, а керівництво Рівненської АЕС, зокрема її генерального директора.

20170823141523

Рівненська АЕС завжди була та залишається поза політикою, виконуючи своє основне стратегічне завдання – безпечне та надійне виробництво теплової та електричної енергії. Поза політикою був і залишається її генеральний директор. На сьогодні РАЕС є провідним підприємством НАЕК «Енергоатом». Електростанцію визнано кращою серед АЕС України за рівнем культури безпеки. А професіоналізм та особисті досягнення генерального директора електростанції, який має більш як двадцятип’ятирічний стаж у атомній енергетиці, відзначено як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Стабільна робота РАЕС завжди була гарантом наповнення бюджетів усіх рівнів. Вклад Рівненської АЕС стосовно наповнення міської казни доволі значущий. Якщо говорити цифрами, то у 2017 році 311 мільйонів гривень дохідної частини бюджету м. Вараш – надходження від діяльності РАЕС. Це основна частина усього бюджету міста, що складав 412 мільйонів гривень (рішення міської ради №508 від 23.12.16). Також до бюджету Вараша щорічно перераховується субвенція на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження електростанції. Слід відзначити, що впродовж 2015 та 2016 років більше двох мільйонів гривень субвенції поверталися до державного бюджету, як неосвоєні. Минулоріч електростанцією вироблено рекордну кількість електроенергії, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню розміру субвенції у 2018 році. А чи буде повноцінне освоєння цих коштів у Вараші? Подивимося.

Окрім того, на балансі Рівненської АЕС практично уся соціальна інфраструктура міста – спорткомплекс, в тому числі стадіон «Ізотоп» та футбольне поле, яке вважається кращим в області, Палац культури ім. Лесі Українки, де у чисельних гуртках мають змогу займатись усі жителі міста, плавбасейн «Енергетик», готель «Вараш», ПТУ – єдиний професійно-технічний навчальний заклад в Україні серед АЕС, який готує робітничі кадри саме для роботи в атомній галузі.

Варто відзначити високий рівень патріотизму рівненських атомників, які лише за останні два місяці зібрали 72 тисячі гривень для підтримки військових у зоні проведення АТО. А за 2017 рік РАЕС перераховано військового збору 22,6 млн. гривень.

Неодноразові заяви Романа Коваля у ЗМІ відверто спрямовані на захист Сергія Анощенка, який, маніпулюючи інформацією, пропонує НАЕК «Енергоатом» та РАЕС зокрема за списання боргів комунального підприємства самостійно добудувати загальноосвітню школу №6. Проте за часи свого керування С. Анощенко, ігноруючи пропозиції РАЕС щодо реструктуризації багатомільйонних боргів перед електростанцією за надання теплової електроенергії, не зміг врятувати КМКП від банкрутства. Навіть, не зважаючи на ситуацію, що склалася, Рівненська АЕС завжди була готова надати руку допомоги місту, направивши мирові угоди, які і до цього часу не підписані. Сергій Анощено відверто ігнорував і рішення міської ради щодо оздоровлення міського комунального підприємства, шляхом виділення коштів, передбачених відповідною програмою. Пану Анощенку не звикати «пасти задніх», адже саме за його каденції місто зазвичай замикає рейтинг області із соціально-економічного розвитку.

За яскравими словами Романа Коваля про любов до України та палкий патріотизм, криється щось інше. Чи не власні бізнесові інтереси? Перераховуючи власність, яку нібито здобули колишні міські голови Вараша Р. Коваль замовчує про свої статки чи про двохповерховий пентхаус, який здобув один із тих, кого він привів у міську владу. Своїми діями він розхитує ситуацію всередині країни, тож який це патріотизм? Протягом року, незважаючи на погодні умови, у місті швидкими темпами вкладалася бруківка, компанією, ймовірне відношення до якої має і пан Коваль. Саме цим, напевне, і пояснюється його активність щодо захисту пана Анощенка. В той час, коли в місті є свої будівельні підприємства, які могли б працевлаштувати і АТОвців, і відраховувати частину прибутків до міського бюджету, залучається стороння фірма. Чомусь у своїх коментарях С. Анощенко не говорить про стан теплових мереж у місті, а вкладаючи бруківку, не говорить про стан трубопроводів. Красномовним свідченням «успішної» діяльності Анощенка є майбутній суд за корупцію у створеному ним комунальному підприємстві, а також розгляд факту придбання міських маршруток за завищеною втричі ціною.

Безпідставними є звинувачення активіста-провокатора, які зачіпають навіть родину генерального директора РАЕС. Зазначимо, що Павло Павлишин ніколи не очолював осередок партії Регіонів, не був її членом, не має власного бізнесу не лише у Вараші, а й в Україні. П. Павлишин та члени його родини беруть активну участь у благодійних справах, не афішуючи цього – у допомозі українським військовим на сході країни, а також малозабезпеченим сім’ям. За підтримки генерального директора РАЕС на підприємстві впроваджується багато соціальних проектів, спрямованих на розвиток та підтримку молоді. За його ініціативою створена і успішно діє «Ядерна школа РАЕС».

Роману Ковалю та Сергію Анощенку потрібно прийняти як належне відсторонення останнього від посади, завершити власні політичні ігри, дати можливість депутатській більшості затвердити бюджет міста на 2018 рік, розпочати роботи по виведенню КМКП із кризи та дати спокійно жити і працювати місту.

rnpp.rv.ua

Про Varash Info

Читайте також...

ОБ’ЄКТИ НЕЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА РАЕС ПЕРЕДАДУТЬ МІСТУ. ПРАЦІВНИКІВ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ РОБОТОЮ

Які саме дивіться у сюжеті телеканалу “Енергоатом”  

2 коментарі

  1. Ну звичайно, Павлишин ніколи не був членом партії регіонів, а автобус ВП РАЕС і його працівники за власним бажанням в робочий час були на анти майдані . І бізнесу в нього немає, і син всього сам добився, чесним шляхом без допомоги батька….. всі вони однакові. Зняли одного мера, на його місці буде інший- такий же . Чи може хтось з нині діючих депутатів кращий? Чи може секретар ради краща? Не думаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X