Home / Новини РАЕС / Голова Атомпрофспілки: атомники потребують підвищення заробітної плати (фото, відео)

Голова Атомпрофспілки: атомники потребують підвищення заробітної плати (фото, відео)

9 лютого в Палаці культури РАЕС відбулась конференція трудового колективу та звітна профспілкова конференція. Колективом Рівненької АЕС, який представляли 252 делегати, Колективний договір НАЕК «Енергоатом» на РАЕС у 2017 році визнано виконаним.

2018-02-12-15-14_dsc_8625

Захід, що об’єднував одразу дві події, пройшов за участю генерального директора РАЕС Павла Павлишина, голови Первинної профспілкової організації (ППО) РАЕС Івана Мельника, голови Атомпрофспілки Валерія Матова, голови ППО НАЕК «Енергоатом» Олексія Лича, директора з кадрів та соціальних питань Компанії Григорія Муляра.

Під час конференції трудового колективу РАЕС Павло Павлишин представив виробничі показники діяльності електростанції за 2017 рік, презентувавши аналіз діяльності Рівненської АЕС та динаміку росту виробництва електроенергії за останні п’ять років. За вказаний період електростанція збільшила виробництво електроенергії майже на 2 мільярди кіловат годин, а також на 7,8% зріс коефіцієнт використання встановленої потужності. Так, у 2017 році частка виробництва РАЕС від атомної генерації в країні становила 23,1%, від загальної – 12,7%.

2018-02-12-15-14_dsc_8645

Гендиректор енергогенеруючого підприємства відзначив успішне виконання ремонтної кампанії у 2017 році, під час якої вдалося скоротити терміни виконання ремонтів на енергоблоках на 19,37 діб. Минулого року РАЕС освоєно більше 702 мільйонів гривень капітальних інвестицій в напрямках нового будівництва, технічного переоснащення та реконструкції, реконструкції виробничих об’єктів, фізичного захисту тощо. За минулий рік виконано усі 18 запланованих заходів Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки АЕС, додатково виконано ще 5. Серед 129 пунктів Плану-графіка реалізації заходів з продовження терміну експлуатації (ПТЕ) енергоблоку №3 на сьогодні виконано 122 та ще 7 перебувають в стадії виконання. В цілому заходи з ПТЕ енергоблоку №3 виконано на 94,6%. Павло Павлишин підкреслив, що у 2018 році виконання виробничої програми та завершення робіт щодо ПТЕ енергоблоку №3 залишаються пріоритетними завданнями колективу.

2017 року витрати на соціальний розвиток та утримання непромислової сфери склали 88,33 млн. гривень, серед них, левова частка, а саме 50 млн. грн. спрямовані на утримання та експлуатацію об’єктів соціально-культурного призначення. Більше 8 мільйонів гривень склали витрати на матеріальну допомогу атомникам. Крім того, минулоріч 6 сімей працівників електростанції отримали цільову безвідсоткову позику на поліпшення житлових умов та 2 родини отримали квартири зі звільненого житлового фонду. Впродовж 2017 року в санаторіях, пансіонатах та на базах відпочинку оздоровлено 6795 працівників РАЕС.

Генеральний директор РАЕС та голова ППО РАЕС спільно наголосили що, одним із головних завдань поточного року має стати максимально можливе підвищення заробітної плати атомників. Хоча за останнє п’ятиріччя середня зарплатня та преміювання персоналу електростанції зросли, проте в порівнянні з існуючою ситуацією в країні цього недостатньо. Через встановлені державним регулятором занадто низькі тарифи на електроенергію АЕС, електростанції змушені працювати майже в «нуль», внаслідок чого, рівень оплати праці атомників на сьогоднішній день є недопустимим.

2018-02-12-15-14_dsc_8674

Таку ж позицію висловив Валерій Матов, який зауважив, що минулоріч вдалося збільшити заробітну плату атомників лише за рахунок внутрішніх резервів Компанії, яка збільшила фонд оплати праці на 224 млн. гривень. На думку Олексія Лича, посадові оклади атомників необхідно вже зараз підвищити не менш ніж на 30%, а Іван Мельник запропонував встановити мінімальну місячну тарифну ставку для непромислового персоналу на рівні 0,9 окладу промислового персоналу. В свою чергу, Павло Павлишин зазначив, що з березня поточного року премія працівника РАЕС складатиме: 45% для промислового та 22% для непромислового персоналу.

Під час заходу представники НАЕК «Енергоатом» також надали учасникам конференції відповіді на питання щодо створення в Енергоатомі нового відокремленого підрозділу «Енергоатом Трейдинг» та поточного стану корпоратизації Компанії.

2018-02-12-15-14_dsc_8717

Робоча комісія РАЕС розглянула 26 пропозицій та зауважень працівників підприємства, які були надані в процесі обговорення виконання РАЕС Колективного договору у 2017 році. Серед них 9 пропозицій направлено в комісію з обговорення Колдоговору НАЕК «Енергоатом». В цілому, делегатами конференції трудового колективу Колективний договір на РАЕС у минулому році визнано виконаним, окрім пункту, що стосується фінансування витрат на охорону праці, який виконано частково, його заплановано реалізувати до березня цього року. За підсумками звітної профспілкової конференції РАЕС делегати ухвалили звіт голови профкому електростанції, визнали задовільною роботу профспілкового комітету за минулорічний період та затвердили кошторис витрат профспілкового бюджету на 2018 рік, який становить більше 35 мільйонів гривень.

www.rnpp.rv.ua

Про Varash Info

Читайте також...

ОБ’ЄКТИ НЕЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА РАЕС ПЕРЕДАДУТЬ МІСТУ. ПРАЦІВНИКІВ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ РОБОТОЮ

Які саме дивіться у сюжеті телеканалу “Енергоатом”  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X