Home / Блог / Ввізне мито на машини скасують: яка з цього користь українцям

Ввізне мито на машини скасують: яка з цього користь українцям

Арсеній Яценюк доручив скасувати ввізне мито на імпортні автомобілі. Як від того зміниться авторинок та яка від цього користь українцям?.

Прем’єр дав доручення скасувати ввізне мито на вживані автомобілі. Але це не стосуватиметься російських авто.

Що це означає?

Коли ви будете оформляти машину, куплену за кордоном, не потрібно буде сплачувати ввізне мито. Але стосуватиметься це вживаних авто. Експерти називають таке половинчасте скасування нелогічним.

Чи подешевшають машини?

Зменшить витрати при оформленні. Ввізне мито становить 10% від митної вартості авто. Отже, його відміна зекономить покупцю 10% від суми.

Чи буде легше при оформленні?

Це спростить розмитнення автомобіля. Але при купівлі закордонної машини все ще актуальним залишаться акцизний податок (від 0,06 до 2,21 євро за 1 кубічний сантиметр об’єму двигуна) та ПДВ — 20% від вартості.

Чи вплине це на авторинок?

Подешевшання імпортних авто через відміну мито може призвести до збільшення кількості таких покупок. Але варто пам’ятати, що з 1 січня 2016 року в Україну не дозволяють ввозити старі автомобілі, які не відповідають екологічним вимогам стандартам Євро-5. Це здебільшого машини, старші 5 років. Тому боятися “повені” зі старих іномарок не варто. Але кількість українців, які зможуть дозволити собі автівку – збільшиться. Зросте і потреба в СТО, паливі, якісних дорогах, а це – податки і робочі місця.

Коли ввізне мито зможуть відмінити?

Залежить від того, наскільки швидко міністерства напишуть відповідний законопроект і подадуть його у Верховну Раду. І як швидко у парламенті за нього проголосують. Теоретично це можна зробити і цього року.

Про admin

Читайте також...

Цифровий маркетинг: сутність та переваги

Цифровий маркетинг – це комплекс стратегій та інструментів, спрямованих на просування продуктів чи послуг через …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X