Home / Блог / ЕСКО через PROZORRO набирає обертів: вже укладено 37 ЕСКО-договорів на 40 млн гривень! (фото)

ЕСКО через PROZORRO набирає обертів: вже укладено 37 ЕСКО-договорів на 40 млн гривень! (фото)

З моменту запуску ЕСКО-модулю у Системі публічних електронних закупівель «PROZORRO» (https://prozorro.gov.ua) у жовтні 2017 р., лише за кілька місяців, оголошено 348 тендерів на закупівлю послуг енергосервісу для бюджетних установ.

14-esko-tendery-2017-30-03-18-esko

З них 172 аукціони успішно проведено, а 37 договорів вже підписано на суму 40 млн грн. у різних регіонах України.

Найбільший енергосервісний договір укладено у смт. Баришівка Київської області. Це комплексне утеплення загальноосвітньої школи на суму 10 млн гривень. Термін контракту – 14 років.

Наразі у закладі вже встановлено ІТП разом із системою автоматичного погодного регулювання. Також передбачається утеплення фасаду, підвального приміщення та даху.

Очікується, що економія тепла після всіх енергоефективних заходів сягне 50%.

1-esko

«Статистика свідчить, що місцева влада та інвестори проявляють все більше інтересу до ЕСКО – прозорого механізму залучення приватного капіталу до утеплення шкіл, дитсадків, лікарень та інших об’єктів соціальної сфери. При цьому, не витрачається жодної копійки бюджету», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Інвестор повертає вкладені кошти за рахунок досягнутої економії енергоресурсів, тому він як ніхто інший зацікавлений в якості проведених робіт. У виграші залишиться і бюджетна установа, яка чимало заощадить на оплаті комунальних платежів.

Тож, чим більшу економію енергоресурсів передбачено, тим більшою буде вигода для обох сторін ЕСКО-договору.

dsc_0419

«Закликаю інвесторів активніше цікавитися ринком ЕСКО-послуг. У національній базі потенційних об’єктів енергосервісу нараховується більше 12 тис. бюджетних установ (http://saee.gov.ua/sites/default/files/10.01.18.xlsx)», – наголосив Голова.

Докладніше за ходом закупівель можна слідкувати в онлайн-режимі на сайті https://prozorro.gov.ua, обравши у розділі «Процедура» вкладку «Відкриті торги для закупівлі енергосервісу».

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Про Varash Info

Читайте також...

Цифровий маркетинг: сутність та переваги

Цифровий маркетинг – це комплекс стратегій та інструментів, спрямованих на просування продуктів чи послуг через …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X