Home / Міські новини | Вараш / Жителі Вараша вшанували загиблого воїна АТО (фото)

Жителі Вараша вшанували загиблого воїна АТО (фото)

У четвер, 6 грудня, біля загальноосвітньої школи №2 відбулися заходи по відкриттю меморіальної дошки на честь військовослужбовця, учасника АТО Турика Максима Васильовича.

dscn7005

У відкритті меморіальної дошки взяли участь начальник управління освіти О.Корінь, настоятель Свято-Софіївської церкви Й.Шарко, військовий комісар Варашського міського вйськового комісаріату Я.Кузло, військовослужбовці воєнної частини – 3045 Національної гвардії України, трудовий колектив та учні школи, в якій навчався Максим, громадськість міста. Виступаючи перед присутніми, начальник управління освіти О.Корінь, в першу чергу подякувала та низько вклонилася матері Максима за те, що виховала гідного сина, який, захищаючи Батьківщину, віддав за неї найдорожче – своє життя.

Вдруге в наше місто 10 липня 2016 року прийшла страшна звістка про смерть земляка, що захищав незалежність та територіальну цілісність Ураїни у зоні проведення антитерористичної операції. Люди на в’їзді у місто живим ланцюгом зі сльозами на очах, живими квітами, лампадками зустрічали померлого військовослужбовця Максима Турика.

Військовий комісар Я.Кузло розповів про те, що Турик Максим Васильович був призваний на військову службу під час часткової мобілізації Володимирецьким об’єднаним районним військовим комісаріатом 14 березня 2015 року. Проходив службу в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей.У березні 2016 року, після року служби по мобілізації, підписав короткостроковий шестимісячний контракт. 02 липня Максим Турик був госпіталізований у Харківський військовий госпіталь, де помер 07 липня.

Настоятель Свято-Софіївської церкви Й.Шарко освятив меморіальну дошку, а всі присутні помолилися за упокій душі загиблого героя. Пам’ять про загиблого воїна, який віддав своє життя за цілісність України, вшанували хвилиною мовчання.

Сподіваємося, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Максима Турика, а пам’ять про героя України на завжди залишиться в серцях людей.

Похований військовослужбовець, що поклав своє життя за свободу, незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави з усіма військовими почестями на Старорафалівському кладовищі. Мешканці міста завжди памятатимуть свого земляка, – повідомляють на офіційному сайті Вараської міської ради.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Один коментар

  1. Олексій

    Убила сволотна і гнидна генералітура, яка так і не понесла покарання… а скільки таких випадків було…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X