Home / Міські новини | Вараш / Якщо у Вашої дитини немає всіх потрібних щеплень, до закладів освіти відвідування заборонено! (фото)

Якщо у Вашої дитини немає всіх потрібних щеплень, до закладів освіти відвідування заборонено! (фото)

Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство освіти і науки України повідомляє, що в Україні за останні 5 років має місце нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики. На сьогодні в країні вже спостерігається спалах захворювання на кір, зокрема, з початку 2018 року зареєстровано майже 30 тисяч випадків хвороби, у тому числі 13 з летальними наслідками.

27949875

 

Епідситуація по Рівненській області з корі є неблагополучною. Щоденно на Рівненщині продовжує зростати кількість хворих на кір. Протягом травня в області захворіло 300 осіб, з них 209 дітей. А загалом з початку року захворіло 517 хворих з них 364 дитини. У більшості хворих перебіг захворювання середньої важкості (64%), у 5 хворих (2 дорослих та 3 дитини) була важка форма хвороби. Практично кожен четвертий хворий це дитина у віці від 1 до 4 років (122 хворих, або 177,9 на 100 тис. дітей даної вікової групи). Найвища захворюваність спостерігається у Рівненському (150,5 вип. На 100 тис. нас.) і Березнівському (110,8) районах ти м. Рівне (64,9). Основна причина захворювання є неналежне виконання профілактичних щеплень. Серед захворілих понад 60% не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору.

Станом на 1 червня 2018 року по м. Вараш та Володимирецькому районі напружена епідеміологічна ситуація з корі, кашлюку та туберкульозу. Зниження імунного прошарку серед населення може призвести до погіршення епідемічної ситуації і по інших імунокерованих інфекціях.

image-51

Офіційно станом на 1 червня 2018 року у місті Вараш зареєстровано 5 випадків корі, із них 3 випадки серед дітей. За поточний період року вперше діагностований туберкульоз легень серед 4 осіб. У Володимирецькому районі на кір захворіло – 9 осіб, із них 2 – дорослі, кашлюком перехворіло 4 особи, із них діти – 4 особи, активним туберкульозом легень – 12 осіб, із них серед дорослих – 12 осіб.

На сьогодні вакцина проти кору, епідемічного паротиту і краснух, також інших керованих інфекцій є в достатній кількості на всіх щеплю вальних пунктах області та міста Вараш. Лише виконання у повному об’ємі обсягів профілактичних щеплень дозволить знизити рівень захворюваності на кір.

Ураховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року Міністр освіти і науки України, Лідія Гриневич та в. о. Міністра охорони здоров’я України, Уляна Супрун, просять вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення невакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти. Зазначена вимога передбачена в статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», відповідно до якої дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

img_0062

Відповідно до календаря профілактичних щеплень в Україні, діти у віці до 6 років повинні бути щепленими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У шестирічному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту. На сьогодні в Україні достатня кількість ефективних, якісних та безпечних вакцин щоб охопити імунопрофілактикою всі вікові групи, які цього потребують.

Людмила Скібчик

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X