Home / Міські новини | Вараш / У пляжній зоні річки Стир і водне хрещення і масові гуляння провели – Вараш (фото)

У пляжній зоні річки Стир і водне хрещення і масові гуляння провели – Вараш (фото)

На пляжній зоні міста Вараш, 8 липня, прихожани церкви «Благодать» ХВЄ приймали водне хрещення. Людей було, як завжди, дуже багато. Дана подія з року в рік проводиться на березі річки Стир.

p80708-124230

Як повідомляє сайт церква «Благодать»: «Через святе по вірі Водне хрещення людина дає обітницю служити Господу з чистим сумління. Тут, на воді, створюється своєрідний договір людини з Богом, згідно з яким за наше чисте сумління та ходіння перед Господом, Він нам обіцяє завжди перебувати з нами, тримати нас у Своїх руках. І вже у воді, певна кількість людей дали урочисту обіцянку перед Господом служити Йому з чистим сумлінням до кінця своїх днів».

p80708-124401

Нагадаємо, що ввечері, 6 липня, на пляжній зоні річки Стир, відбувалося масове гуляння до свята Івана Купала. Люди відпочивали та веселилися. А вже по закінченню святкування підпалили вогнище, як символ очищення. Купальський вогонь виконує подвійну функцію — задобрювання вищих сил (у першу чергу сонця) та відлякування злих духів. Аналогічні функції виконують і залишки купальського вогнища.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X