Home / Міські новини | Вараш / Рій «Стріла» Вараської ЗОШ №1 став призером обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») (відео, фото)

Рій «Стріла» Вараської ЗОШ №1 став призером обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») (відео, фото)

p1190612

З 31 травня по 3 червня на території Рівненського військового полігону та лісового масиву поблизу села Олександрія Рівненського району було проведено ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У змаганнях взяло участь 17 команд із всієї Рівненщини. Протягом чотирьох діб школярі проживали в умовах військового наметового табору, несли цілодобове чергування, демонстрували свій військовий вишкіл та навики виживання надзвичайній ситуації.

Особливої підготовки вимагали конкурс стройової підготовки «Впоряд» та мистецький конкурс представлення рою «Ватра», адже дії та рухи кожного учасника мали бути продумані та відпрацьовані до найменших дрібниць. Проте найскладнішою та найцікавішою, за словами учасників, була гра на місцевості «Козацькими стежками», під час якої довелось виконати чотирьохкілометровий марш-кидок,  подолавши природні перешкоди та інженерні загородження такі, як круті схили та підйоми, непрохідні хащі, заміновані території. Окрім того, юні джури повинні були виявити замаскованих на дистанції ворожих снайперів, підготувати стрілецьку зброю до бою та знищити вогневі цілі.

p1190732-kopiya

Особливе враження на школярів справили заняття на Рівненському військовому полігоні, де вони мали можливість ознайомитися із озброєнням та бойовою технікою військової частини, подолати бойову смугу перешкод та відпрацювати практичні навики у стрільбі із автоматичної зброї.

Навики надання домедичної допомоги в умовах бойових дій рої демонстрували під час проведення конкурсу «Рятівник», який складався із теоретичної та практичної частини. Вміння облаштувати свій побут показав конкурс «Таборування». «Конкурс кашоварів» реально здивував суддівську колегію, адже всі команди настільки гарно продемонстрували свої кулінарні здібності та представили приготовлені страви, що важко було визначити переможців. Не менш важливими були ті етапи змагань, у яких переважали виховні моменти, зокрема, конкурси «Добре діло», «Соціальна реклама», історично-краєзнавча гра «Відун».

Час пройшов швидко і непомітно, адже щохвилини джури були зайняті, навіть і вночі під час несення вахтової служби по табору чи чергування біля знамена. Діти поверталися додому сповнені вражень, емоцій та набутих нових навичок і вмінь.

За результатами змагань в загальнокомандному заліку рій «Стріла» посів ІІ місце.

Були також вагомі результати в окремих конкурсах:
конкурс «Соціальна реклама» – І місце;
історично-краєзнавча гра «Відун» – ІІ місце;
конкурс «Стрільба з пневматичної гвинтівки» (особистий залік наставників команд) – ІІ місце.
Вітаємо рій «Стріла» у складі:
1. Кучинського Віталія (10-В)- ройовий,
2. Артемчука Володимира (10-Б),
3. Васіна Максима (10-Б),
4. Дейнеки Григорія (10-Б),
5. Дейнека Владислава (10-Б),
6. Левченка Андрія (10-Б),
7. Мороза Богдана (10-Б),
8. Середи Олега (10-Б),
9. Сопронюка Анатолія (10-В),
10. Теребейчик Катерини (10-Б),
11. Шатковської Діани (10-Б)

та наставників Міцюка Віктора Васильовича,  Дейнеку Олену Миколаївну із таким вагомим досягненням та зичимо подальших успіхів.

                                                                                 Адміністрація ЗНЗ №1

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X