Home / Міські новини | Вараш / Екстремальне спортивне перезавантаження (фото)

Екстремальне спортивне перезавантаження (фото)

Рівненські атомники стали учасниками аматорського екстремального веломарафону «Gorgany Race 2017» та пригодницького змагання «Gran Fondo Ukraine». Спортивні перегони та туристичні заїзди на екологічно чистому виді транспорту є найпопулярнішим дозвіллям енергетиків, що свідчить про їхню прихильність до збереження навколишнього середовища.

Першого липня в селі Луквиця Богородчанського району Івано-Франківської області стартували наймасштабніші всеукраїнські перегони Gorgany Race. Територія проведення цих змагань в одному з найкрасивіших районів українських гір — околицях масиву Ґорґани, а цьогоріч на карту змагань додали нову ландшафтну територію Карпат, яка ще жодного разу не входила до меж перегонів.

Суть змагань – за відведений час здолати дистанцію і пройти якомога більше контрольних пунктів (КП). Родзинка полягає в тому, що до початку змагань ніхто не знає маршруту. Лише за дві години до старту організатори роздають карти із зазначеною дистанцією та розташуванням КП. Так, велосипедисти за 30 годин мали здолати близько 130 км велосипедом і 30 км пішки за самостійно обраною трасою. Найскладніше в цих перегонах стало те, що часто доводилось долати дистанцію з двоколісним транспортом на спині.

Те, що маршрут був нелегким, підтвердив і електромеханік цеху вантажопідіймальних механізмів енергоремонтного підрозділу Рівненської АЕС Олександр Кудрик. Участь у подібних аматорських змаганнях стала для нього доброю традицією. Цього року він разом з напарниками увійшов в трійку переможців у категорії «вело». Програма перегонів включала бігові дистанції та велозаїзди різної складності. А також проходження мотузкових переправ, скелелазних етапів та спортивне орієнтування на місцевості. «Загалом ми подолали 160 км за 25 годин і відвоювали третє місце з чималим відривом. Найважчим у пішохідній дистанції для нас було виконання умови долати її разом зі своїм «двоколісним другом». Були моменти, коли здавалось, що суперники наступають на п’яти і сили покидають, але розуміння того, що учасників більше 700, змушувало швидко збиратись з духом і йти далі», – згадує Олександр. Саме командний дух допоміг спортсменам посісти третє місце у велозмаганнях та прийти до фінішу на 5 годин раніше обумовленого програмою Gorgany Race терміну.

2017-07-06-02-44_shmudryk

Тижнем раніше, 24 червня, подружжя спортсменів-атомників Олександра та Єлизавети Кудриків, разом з слюсарем енергоремонтного підрозділу Денисом Шиковим взяли участь у легендарних та популярних в багатьох країнах світу велосипедних змаганнях Gran Fondo Ukraine. Метою рівненських атомників було підкорення гірської траси зі стартом у Старому Самборі та фінішем – у Сянках, що на Львівщині. Цей міжнародний велопробіг у форматі Gran Fondo пройшов в Україні вперше і став максимально динамічним івентом, який приніс масу емоцій не тільки професіоналам, а й аматорам.

Спілкування з природою, подих свіжого повітря, синь чистої води, яскравість сонця є джерелом позитиву, спраги життя, міцного здоров’я, сил та бажання працювати на благо підприємства та країни. Тому атомники постійно долучаються до аматорських велопробігів та інших різноманітних змагань.

www.rnpp.rv.ua

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X