Home / Міські новини | Вараш / Пріоритетні питання життєдіяльності міста не на часі, бо їх не видно так, як новеньку бруківку (відео, фото)

Пріоритетні питання життєдіяльності міста не на часі, бо їх не видно так, як новеньку бруківку (відео, фото)

Понеділок. Звичайний початок тижня. Проте, цього дня все місто вже вкотре і без попередження на цілий день лишилося без води через пожежу на насосній станції. Здавалося б нічого критичного не сталося. Але згадаймо, як недавно  у 30-ти градусну спеку Вараш уже був відключений від водопостачання. І тут варто замислитись, чому надзвичайні ситуації стаються так часто і хто в цьому винен?

В той час, коли очільник міста про надзвичайну ситуацію просто промовчав, наші журналісти поспілкувалися із секретарем Вараської міської ради Олександром Мензулом.

Олександр Павлович, місто вже вкотре за такий короткий проміжок часу залишилося без води. Що сталося цього разу?

На насосній станції 3-го  підйому загорівся автоматичний вимикач. Там проводилися роботи по переключенню і під час переключення в секції вигоріло обладнання. Запасний вимикач знайшли, але вигоріло багато іншого обладнання, яке тепер потрібно замінити.

Не так давно уже була пожежа, через яку у Вараші теж не було води. Ці дві ситуації повязані між собою?

Ці дві пожежі були на різних об’єктах, але корінна причина однакова – обладнання дуже старе. Його категорично не можна допускати в експлуатацію, а потребує повної модернізації.

По всьому місту активно ведуться роботи по заміні бордюрів. І це в той час коли, як Ви говорите, потрібно міняти важливе для життєдіяльності міста обладнання. На Вашу думку, чому саме так розподілені пріоритети?

Я говорив уже не один раз – виконавча влада повинна вкладати кошти у безпеку міста. А саме це і є безпека. Немає води – вже надзвичайна ситуація. Є нормативи скільки часу допускається, щоб не було вод. Але якщо цей поріг буде перевищено, буде «катастрофа». Зі своєї сторони роблю все, що можу, але я не бачу роботи та відповідальності зі сторони тих, хто має це робити. А саме керівника виконавчої гілки влади, міського голови. Наприклад сьогодні відразу мала бути скликана відповідна комісія. Адже потрібного вимикача не було і пожежна частина міста лишилася без водопостачання. Іншими словами,  якщо у місті сталася б пожежа, то води їм взяти було б ні звідки, тому що  під’їзди до річки Стир перекриті, а сформувати водозабір з природніх джерел практично не можливо.

Тобто це дійсно аварійна ситуація для міста в порівнянні із відсутністю води у кранах?

Так. І замість бордюрів, бруківок, які ми так масово міняємо в місті, ці кошти потрібно вкладати в комунальну галузь, аби жителі Вараша знали, що живуть у безпечному місті.

Тож може нам уже час задуматися про те, що все таки краще – безперебійно мати воду у кранах, чи ходити по новій бруківці? І давайте про це думати не тільки сьогодні…

Вероніка Пилипчук

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X