Home / Міські новини | Вараш / Всупереч стереотипам та упередженням (фото)

Всупереч стереотипам та упередженням (фото)

Одна видатна британська жінка – політик якось сказала таку цікаву та розумну фразу. «Будь яка жінка, яка знайома з проблемами ведення домашнього господарства, краще розуміє проблеми управління країною». І я повністю згодна з цим висловом. В нашому суспільстві дуже поширеним є стереотип про те, що політика це не жіноча справа. В політиці важливі сила, рішучість, жорсткість, а жінки створені для іншого. Саме через це упередження у Верховній Раді України поточного складу лише 12% депутаток. Жінок в українській політиці дуже мало, але чомусь навіть така кількість змушує нервувати інших. Чому? Відповідь проста. Жінки в політиці нічим не поступаються чоловікам. Навіть навпаки.

viktoriya-vojtsitska

Жінки-депутатки часто більш відповідальні за колег-чоловіків. У них більше виступів, більше поданих на розгляд законопроектів, більше депутатських запитів. Жінки більш чутливо ставляться до проблем виборців, приймають їх близько до серця. Та це не заважає жінкам в політиці бути рішучими та жорсткими коли справа стосується захисту прав громадян та відновлення справедливості.

Без чуйності та чутливості неможливо зрозуміти всю складність проблем, з якими звертаються до народного депутата люди. Холодний розрахунок та зверхність, які так характерні для депутатів та чиновників, заважають зрозуміти людину, яка потребує підтримки та допомоги. Не в останню чергу саме через таку зверхність, яку роками демонстрували депутати по відношенню до виборців, люди сьогодні не довіряють парламенту та зневажають своїх представників у його стінах.

Бути депутатом – це жити проблемами виборців та шукати шляхи їх вирішення. І жінки це розуміють краще.

Але і без рішучості, волі та готовності до боротьби так само не обійтися. За останні п’ять років завдяки своїй системній роботі з відновлення справедливості та захисту прав громадянин, я нажила собі багато ворогів. І найбільший та найсильніший з них – це найбагатший олігарх, незмінний лідер рейтингу мільярдерів з українським паспортом, Рінат Ахметов. Кинути виклик такій людини – для цього погодьтесь, потрібна і рішучість і сила. А системно, день за днем змушувати таку людину повертати людям гроші – це потребує ще і жорсткості.

viktoriya-vojtsitska-2

Тому я знаю, як це – відчувати особисту відповідальність за кожну нову проблему, з якою звернулися до мене люди. І я знаю, що потрібно робити, щоб ця проблема була вирішена навіть тоді, коли заради цього треба кинути виклик найсильнішим та найвпливовішим у цій країні. Я знаю це, бо робила це всі п’ять років. І збираюся далі продовжувати. Мій досвід жінки – політика необхідні для того, щоб змусити державу нарешті повернути мешканцям 30-кілометрової зони навколо РАЕС гроші, які передбачені законом. Чуйність та рішучість жінки – політика потрібні для того, щоб нарешті розпочати програму підтримки місцевих фермерів та легалізувати всупереч опору та корупції видобуток золота Рівненщини – бурштину.

Тому коли я в черговий раз чую про те, що жінкам не місце в політиці, я згадую вислів Маргарет Тетчер та міцніше стискаю кулаки. Не місце в політиці популістам, корупціонерам, пройдисвітам та ледарям, незалежно від того, якої статі такий «політик».

Вікторія Войціцька

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X