Home / Міські новини | Вараш / Сталося не так, як хотів, Сергій Анощенко…

Сталося не так, як хотів, Сергій Анощенко…

sesiya-3-1

«Попрацювали на славу» – так можна сказати про роботу Вараської міської сесії, яка відбулася 6 грудня 2017 року. А особливо «плідно», потрудився міський голова, котрий цього дня, після затвердження порядку денного та депутатських звернень, закрив одне пленарне, і менше ніж за годину часу відкрив наступне, навіть не видавши відповідне розпорядження.

varash00172

Тепер все по порядку. Здавалося б, після відкриття четвертого пленарного засідання, двадцята сесія Вараської міської ради на кінець  уже завершиться. Та не так сталося, як гадалося. Не сподобалося очільнику та його депутатам те, що голова територіальної виборчої комісії, Ольга Дуб вийшла до мікрофону, аби оголосити повідомлення про початок повноважень нового депутата по списку партії «Укроп», Синовця Олексія Анатолійовича.

Тому міський голова, Сергій Анощенко, на вимоги Олександра Чеха та Тетяни Анощенко, певно злякавшись їхніх погроз про блокування трибуни, закрив пленарне засідання, тим самим не дав голові ТВК закінчити оголошення.

varash00179

На запитання: чому пленарне засідання закрито, міський голова відповів:

«Хотіли оголосити прізвище депутата, який заходить слідуючий. Там є скарга. Ситуація яка? Подали кандидати у депутати виборчого списку «Укропу», заяви про скасування їх депутатства по порядку, на користь Чернецького, щоб зайшов Чернецький. Таємно не повідомляючи цих всіх заявників збирається виборча комісія, обновляє список, подали заяви півтора місяця назад. Написав скаргу Бондарчук і партія «Укроп», це 5 номер у списку, який має зайти. Я не думав, що вони будуть оголошувати, їм була вручена скарга…

Якщо вони не будуть озвучувати прізвище, я продовжу сесію. Депутат може бути оголошений тільки на пленарному засіданні».

varash00180

В свою ж чергу секретар міської ради, Ірина Шумра, наголосила: «Голова виборчої комісії має право, оголосити (повідомити) постанову перед початком пленарного засідання».

Ольга Дуб, всі звинувачення на рахунок таємності чи обрання місця проведення роботи комісії в сторону ТВК спростовує та коментує:

«Можливо у нас і були якісь помилки, але ми не зобов’язанні повідомляти кандидатів, так, як цього хотів Сергій Іванович».

varash00182

На разі всі скарги знаходяться на розгляді у відповідних інстанціях. Яким буде результат дізнаємося вже зовсім скоро. Так само, як і те, чи зайде такий потрібний,  міському голові та «УКРОПівцям», «свій» депутат. Адже зважаючи на останні події у раді, стає абсолютно зрозумілим, що через два роки «чесного правління», більшість голосів, Сергій Анощенко втратив, а тому приймати «потрібні» рішення не завжди вдається.

 Вероніка Пилипчук

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X