Home / Міські новини | Вараш / Рівненські «гастролери» на чолі з Романом Ковалем знову приїхали до Вараша, аби навести свої порядки (відео, фото)

Рівненські «гастролери» на чолі з Романом Ковалем знову приїхали до Вараша, аби навести свої порядки (відео, фото)

mafiya-2

Цього разу для того, аби зірвати сесію Вараської міської ради, адже на засіданні розглядалися вкрай важливі питання, зокрема бюджет на 2018 рік.

Варто наголосити, що «не прохані гості», вже не одноразово приїжджали до нашого міста, і як самі повідомляли: «Ми наведемо тут порядок».

Чим же їх так привабив Вараш? А все дуже просто, і відповідь на це питання  жителі міста, у соціальній мережі фейсбук, почали обговорювати ще після минулого приїзду, «гастролерів», коли ті «наводячи порядок» у сесійній залі побили депутатів.

Нагадаємо, що 15 грудня 2017 року, Вараська міська рада прийняла рішення «Про дострокове припинення повноважень міського голови С. Анощенко» і на вимогу депутатів, секретар міської ради Ірина Шумра, скликала позачергову сесію на 27 грудня.

Та завадити депутатам провести сесію приїхали рівненські гості на чолі з Романом Ковалем. Багато хто із них представлялися, як члени Державницької ініціативи Яроша та Української Добровольчої Армії.

Аби залякати міських обранців, діячі вдалися до фізичних розправ.

Після виходу інформації про події у Вараській міські раді на публічну площину, Романа Коваля було відсторонено від виконання повноважень.

Здавалося б, це мало б зупинити «гастролерів», адже керівництво ГО «ДІЯ» та «УДА», запевнило Варашівців, що після об’єктивного розслідування, винних буде покарано. Також  члени правління Сергій Ільницький та Андрій Шараскін на прес-конференції у Вараші заявили що: «Згідно статуту ГО Дія та УДА, Українська Добровольча Армія є поза політичним воєнізованим добровольчим формуванням. “Символіку УДА використовувати в політичних акціях суворо заборонено”.

Та не так сталося, як гадалося. Не дочекавшись результатів розслідування, екс- очільник ГО «ДІЯ», Роман Коваль назвавшись громадським активістом,  одному із обласних ЗМІ заявив, що в чергове приїде до Вараша і знову ж буде наводити порядки.

В свою чергу після публікування  розпорядження тимчасово здійснюючого повноваження Ірини Шумри, про скликання двадцять другої сесії на 23 січня 2018 року,  депутат Олександр Чех, прихильник Сергія Анощенка, повідомляє силові структуру про те, що саме цього дня буде проведена акція «НІ сепаратизму на Рівненщині», а документ підписав, як координатор МО ВП ГО «ДІЯ».

Ми поцікавилися, чи справді Чех є координатором ГО «ДІЯ» у Вараші, адже в той час коли правління цієї структури приїжджало до нашого міста, він навіть не спромігся прийти на зустріч.

У коментарі Андрій Шараскін («Богема»), заявив про те, що «відокремлених підрозділів «ДІЯ» у Вараші не зареєстровано і Олександр Чех не є координатором».

Та і це не стало перепоною для заїжджих гастролерів приїхати знову до Вараша. І 23 січня, у складі близько 50 чоловік, частина із них вдягнені у військову форму, стояли біля приміщення виконавчого комітету із вимогою впустити їх до сесійної зали.

З метою недопущення провокацій, під час засідання сесії, вхід заблокували ГО Муніципальна  Варта та небайдужі мешканці міста котрі наголошували: «Ми не дамо чинити хаос у нашому місті»,  «Тітушкам  не місце у Вараші», «Нашому місту не потрібні такі аватари»,  «Ми жителі Вараша, і тому будемо відстоювати його від таких «залітних гусей», як ви», «Досить грабувати наш бюджет на укладанні бруківки».
Аби провести своїх прихильників до міської ради, Сергій Анощенко, вдався навіть до брехні. Були й образи у бік виборців, які прийшли захистити місто від приїжджих, обізвали їх тітушками, наркоманами, зграєю.

Довго провокували «аватарівці», містян та зрозумівши, що нічого не зможуть зробити, Сергій Анощенко, із невідомими особами, пішли до прокуратури, де Роман Коваль поставив ультиматум прокурору: « Якщо за три дні ви не зробите так, щоб ми були задоволені, будемо пікетувати обласну раду та будемо вимагати у прокурора області відсторонити Вас від займаної посади».

Доки Сергій Анощенко з поплічниками влаштовували провокації під стінами міської ради у сесійній залі депутати проголосували за бюджет міста на 2018 рік. Окрім медицини, освіти, культури, комунального, виконкому та інших сфер, додатково було виділено кошти на освітлення пішохідних переходів 2 млн. грн, ремонти будинків де створено ОСББ, включно з ліфтами 5 млн. 500 тис. грн, на придбання елементів для дитячих майданчиків, які розташовані у дворах на 1 млн. грн.

На сьогоднішній день екс-очільника «ДІЯ», Романа Коваля позбавлено повноважень голови Рівненського ВП ГО «ДІЯ» та виключено із лав організації.

pozbavlennya-povnovazhen

А депутати міської ради занепокоїлися тим, що бюджет міста прийнятий на сесії під загрозою: «Анощенко хоче скасувати бюджет Вараша на 2018рік!
Хаос і криза – головні козирі безвідповідальних політиканів.

Повідомлю, що затверджений на 22-й сесії, в понеділок, бюджет міста на 2018 рік ПІД ЗАГРОЗОЮ!

Анощенко всіма ресурсами: грошима та зв’язками хоче визнати сесію незаконною і рішення, прийняті на ній також.
Про це він заявив на відеозапису розмови з прокурором у Вараші.

Дивіться що виходить:
Депутати зібралися, одноголосно затвердили головний кошторис міста. Передбачили і додали видаткі на такі необхідні громаді речі, як освітлення пішохідних переходів і дворів, дитячі майданчики в дворах, співфінансування  ремонтів будинків ОСББ та заходи по сортуванню сміття, відшкодування КМКП різниці тарифів за комунальні послуги.

Всі ці потреби були грубо проігноровані Анощенком при складанні бюджету і кошти не були передбачені в “його” бюджеті.
Наразі ситуація виправлена депутатами: бюджет затверджений на сесії, але екс-меру це певно муляє і він хоче скасувати бюджет!
Певно треба чекати новин із суду».

zagroza-byudzhet

Свою позицію також прокоментував керівник ГО «Муніципальна Варта»:

Я, Дерев’янчук Геннадій, як керівник Кузнецовської муніципальної варти від імені формування, хочу висловити свою думку на рахунок вчорашніх подій. Я вже казав і ще раз повторюсь – варта була, є і буде поза політикою. Варта створювалася з громади міста і працює на благо громади свого міста. Багато ми не пишемо про нашу роботу, для чого бути голослівними. Нехай жителі міста оцінюють нашу роботу, яка робиться щодо їх безпеки. Всі знають про події, які розгорталися на сесії міської ради, де були побиті депутати обрані громадою, невідомими заїжджими людьми. Я все розумію – можна посваритися, покричати, але ніхто нікого не наділяв правом бити людей та шкодити їхньому здоров’ю. Ті, хто до такого доходить, то вже є злочинці в нашому суспільстві. Тому організацією була прийнята жорстка позиція щодо цього. Як всі бачили, в своєму інтерв’ю, пан Коваль заявив, що він знову приїде в наше місто і не дасть провести наступну сесію, яка була вчора проведена. В який спосіб він це мав зробити – всі бачили по тим численним відео, де били депутатів, жителів нашого міста. Тому вчора Варта разом з поліцією вийшла до стін міської ради задля того, щоб не допустити скоєнню злочину, який раніше мав місце у нас в міській раді, заїжджими людьми. Саме Наша громада має вирішувати долю нашого міста і припиняти безчинства, якщо вони є в нашому місті.

 derevyanchuk

P.S. В соціальній мережі з’явилося цікаве повідомлення:

oplata-mityng

 

Наскільки це правда, встановлять правоохоронні органи. Але висновки робіть самі.

 

Приносимо вибачення за неякісне відео, оскільки для запобігання звинувачень у сторону журналістів у необ’єктивності, з місця події проводилася пряма трансляція у соціальній мережі фейсбук

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

5 коментарів

  1. Саме головне, що повідомлення прийшло від “Мітинг Вараш 23.01.18”. Тобто невідомому чоловічу на телефон прийшло повідомлення від абонента під назвою “Мітинг Вараш 23.01.18”. Хоча б навчіться створювати фейки, господи)
    А й справді, за 300 грн там була б тьма людей)

  2. Чех этот комнатная крыса, и туалетный глист!!! здоровый мужик, а мозгов что у 5классника… шестёрка Анощенка, который работаёт под столом мера в свободное время!! у меня есть информация что этот Чех гомосексуалист ещё тот!!! приставал к мальчикам в Венеции!!!!

  3. А где этот колобок Бирюк который чёто не слышно…

  4. Кувалда

    Ну з повідомленням на вайбері це вже підстава,ну які 300 грн година? Якби хтось і платив то й за сотню назбирали б тьму людей,..брехня

  5. Євдокія

    Де ви виблюдкі таке повідомлення придумали про оплату…. Це нижче дна…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X