Home / Міські новини | Вараш / «Між собою непроведену С.Анощенком сесію ми так і називаємо – «сесія імені Бедика» – Ксенія Будь

«Між собою непроведену С.Анощенком сесію ми так і називаємо – «сесія імені Бедика» – Ксенія Будь

(продовження публікації «Чому депутати не ходять на сесії? Відповіді та коментарі»)

 bez-nazvanyya

Чесно кажучи, останній раз я не прийшла на сесію, бо захворіла, але не пішла б якби і була здорова.

Перше питання: наші три депутати, які ним не визнаються. Ми вважаємо, що вони повноправні депутати як і інші, а тому мають право приймати участь у роботі сесій, засіданнях комісії. А те, що С.Анощенко сам собі вирішив, то це реально його проблеми, а не наші. Будуть наші депутати визнані, можливо, ми переглянемо свою точку зору щодо цього питання.

Крім того, С.Анощенко у газеті «Вітрина міста» писав, що він собі планував на сесію. Це взагалі нонсенс. Ми всі бачили порядок денний і бачили, які він хотів розглядати питання. В основному, це фінансування УКБ. Тобто забрати кошти з деяких установ і передати їх на УКБ (управління капітального будівництва, начальник – Сергій Бедик), де вони будуть освоюватися. Між собою непроведену С.Анощенком сесію ми так і називаємо – «сесія імені Бедика».

Єдине важливе питання, яке пропонував С.Анощенко – первинка.

На рахунок скасування тарифів моя думка така – мають лишитись вже затверджені тарифи і щороку переглядатися, щоб наше комунальне підприємство не було збитковим. Але якщо виходити з того, що тарифи приймаються на виконкомі, то С.Анощенко також може прийняти нове рішення виконкомом, але сесія до цього відношення немає. Я розумію, що так зручніше потім казати, що от депутати це рішення не прийняли. Так вони і не мають його приймати!

Також ми зовсім не розуміємо С.Анощенка у плані його послідовності. Одне рішення чинне, інше ні. Це рішення заветоване, а це місцями ні. Бюджет виконується. Тоді питання, що ж він заветував?!! Як він може вносити зміни до заветованого бюджету? Деякі рішення, які прийняті нашими новими депутатами він визнає, а деякі ні. То наші депутати чинні, чи не чинні? Одним словом, сам собі суперечить.

На рахунок змін до бюджету. С. Анощенко хоче просто забрати гроші із ОСББ, залишити лише 2565416 гривень, а решту суми перекинути на програму реформування, а саме капітальний ремонт дахів, швів іншого житлового фонду і роботи будуть виконуватися УКБ. ОСББ також на ці кошти мали б робити такі роботи (капітальні ремонти дахів, швів, заміна сантехніки у підвалах, капітальні ремонти каналізаційних теплових мереж). На моє запитання чи планує він потім дофінансувати програму співфінансування ОСББ, Сергій Анощенко відповів чітко і коротко – НІ. На питання чи планує запроваджувати програму співфінансування іншого житлового фонду (будинки де не створено ОСББ) відповів, що десь і колись, але не в цьому році точно, і нібито десь дав комусь доручення розробити цю програму, тільки я про неї ще не чула. Я вважаю, що у такому розподілі є несправедливість, і полягає вона у тому, що в будинках, де працює ОСББ, живуть такі ж мешканці міста, як і в тих, де не створено ОСББ. Але жителі ОСББ мають оплачувати 20% від кошторису, а інший житловий фонд цих грошей не дає.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X