Home / Міські новини | Вараш / Двобій розпочато! На кого, Уповноважений з прав людини, складе протокол, а на кого поліція?

Двобій розпочато! На кого, Уповноважений з прав людини, складе протокол, а на кого поліція?

ryng1

В минулому номері, ми розповідали про два проекти рішень, які з’явилися на офіційному сайті міської ради, а саме  «Про дострокове припинення повноважень Вараського міського голови С. Анощенко»   та  «Про дострокове припинення повноважень секретаря Вараської міської ради І. Шумри». Отже, після опублікування цих двох проектів можемо сміливо говорити про те, що «двобій» розпочато. Чому? Спробуємо розібратися…

Першим було опубліковано документ «Про припинення повноважень міського голови», це зроблено 14 серпня 2017 року під номером 874.

Вже згодом, 19 серпня, з’являється другий проект, який підготував особисто міський голова, «Про припинення повноважень секретаря ради». А тепер УВАГА номер цього документу 888. Здавалося б нічого дивного і цікавого. Та ми помітили, що саме під номером 888, на офіційному сайті Вараської міської ради, вже є проект рішення, який опублікували на один день раніше, тобто 18 серпня, і його назва «Про звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Вараської міської ради».

Цікаво, що буде робити міський голова на найближчому засіданні сесії ради, «прибирати» секретаря чи звітуватися? На разі ця  інформація нам не відома.

boks-1В останній розмові із журналістами, Сергій Анощенко, заявив про те, що в депутатів немає підстав аби припинити його повноваження. Напеевно він забув, що 5 вересня, особисто повинен приїхати до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Перед цим пояснити, чому порушив Закон України «Про доступ до публічної інформації», при цьому надавши відповіді на запити, які до цього старанно приховував. Та  ще більше того, хотів, аби вони були «оплачені» в сумі 48 гривень за 15 листків ( певно на папір формату А4 у міській раді – дефіцит). Так само і сказав суд своєю постановою від 16 червня 2017 року: Визнати протиправними дії Вараської міської ради ( фактично всі відповіді на запити підписував саме міський голова) Рівненської області, що виявилися у ненадані публічної інформації.

untitled-fr12-0003То ж яким буде результат поїздки до Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини, та чи буде складений протокол порушення на міського голову, дізнаємося вже зовсім скоро. А на сьогоднішній день, Анощенко, усно заборонив секретарю ради, заходити до адмінприміщення та знаходитися у будь-якому кабінеті, в не робочий час.

Не дочекавшись результатів «першого раунду», свій бій розпочала, Ірина Шумра. Вона якимось чином виявила, що її «підопічний» Олександр Стояновський, зрадив її залишившись у коаліції мера, підробляв  підписи  на офіційних документах. З цього приводу вона звернувшись до правоохоронних органів написала заяву про вчинене кримінального правопорушення у порядку статті 214 КПК України.

untitled-fr12-0001Ще однією заявою вона повідомила Варашський відділ поліції про вчинене кримінальне правопорушення аналогічної статті і міським головою Сергієм Анощенко.

untitled-fr12-0002Отже, як бачимо результат «другого раунду», скажуть правоохоронці.

А нам, жителям Вараша, залишається дивитися, як «пани» чубляться та чекати, коли хтось із них уже, в кінці кінців, почне вирішувати нагальні проблеми міста, адже зима «не за горами».

P.S. Хочемо нагадати, що ми багато розповідали про те, що  міський голова так само, як секретар ради, будучи в одній «упряжці», частенько, не надавали журналістам, відповіді на інформаційні запити. Після того, коли між ними «пробігла чорна кішка», Сергій Анощенко, погодився, що він безпідставно звинувачував журналістів у брехні, а Ірина Шумра, навіть, з нами вітатися почала.

Вероніка Пилипчук

 

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X