Home / Міські новини | Вараш / На річці Стир рятували людину: тактико-спеціальні навчання щодо запобігання загибелі (фото)

На річці Стир рятували людину: тактико-спеціальні навчання щодо запобігання загибелі (фото)

img_0114

22 червня працівники Кузнецовського міського сектору, 12-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону та оперативно-координаційного відділення 2-го державно-пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання на річці Стир, метою яких був порятунок людини, яка тоне та надання їй першої домедичної допомоги. Ввідна на початок навчань була дана співробітниками відділу реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Рівненській області.

img_0127

Згідно задуму навчань, людину, яка купалась у річці на відстані декількох метрів від берега схопила судома, але вона з останніх сил продовжує триматись на поверхні води. Крики про допомогу почули прохожі неподалік містяни та сповістили про випадок до Служби порятунку міста Вараш. Рятувальники, за лічені хвилини прибули до місця події, де за допомогою рятувального кругу та мотузки дістали потопельника з води та надали йому першу невідкладну допомогу. Паралельно черговим диспетчером частини було повідомлено Варашський відділ поліції ГУ НП в Рівненській області та бригаду екстреної медичної допомоги. Загалом, в навчаннях було задіяно 2 автомобілі та 8 чоловік особового складу ДСНС.

img_0143

Проведення подібних заходів в даний період є досить актуальним, адже зараз час відпусток у дорослих та літніх канікул у дітей. І громадяни в переважній більшості віддають перевагу відпочинку на природі біля водойм. А щоб відпочинок по собі залишив тільки приємні спогади та враження, рятувальники закликають не нехтувати елементарними правилами безпеки, виходячи на берег будь-якої водойми, адже навіть незначна помилка може стати причиною трагічних наслідків.

Кузнецовський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Ігор Шевчук

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X