Home / Міські новини | Вараш / Інноваційні технології в гінекології ДЗ “СМСЧ №3 МОЗ України” – Вараш (фото)

Інноваційні технології в гінекології ДЗ “СМСЧ №3 МОЗ України” – Вараш (фото)

В житті акушерсько-гінекологічнбої служби ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» за останній час відбулось ряд подій. Після відкриття оновленої жіночої консультації європейського рівня, за кошти міського бюджету було придбано новий сучасний гістероскопічний апарат-стійку для проведення як діагностичних так і оперативних малоінвазивних втручань в гінекології.

img-3f712d164289adaa058e3f96f0fbcf84-v

Але для впровадження нових методик діагностики та лікування звісно, в першу чергу, потрібні відповідні знання та практичні вміння, які наші лікарі акушер-гінекологи отримали на базі своє медсанчастини, запросивши до співпраці завідуючу кафедрою акушерства та гінекології факультету післядипломної освіти Тернопільського державного медичного університету Бойчук Аллу Володимирівну для проведення навчання, майстер-класу з гістероскопи для наших лікарів.

Гістероскопія – це малоінвазивна операція, що передбачає огляд стінок порожнини матки за допомогою тонкого оптичного пристрою. Оптична система, яка вводиться в порожнину матки через цервікальний канал, дозволяє гінекологу в режимі реального часу і прицільно оціни стан трубних кутів, порожнини матки і цервікального каналу. Цей метод відкриває широкі можливості, як для діагностики, так і для хірургічного лікування. А його достовірність, у порівнянні з УЗД ОМТ, наближається до 100%.

Під час візиту професора були обговорені найважливіші аспекти гістероскопії: техніка операції, покази, протипокази, можливі ускладнення. Професор Бойчук А. В. люб’язно поділилася навичками та секретами, які вона використовує у своїй практичній діяльності, а також відповіла на всі запитання, які виникали у лікарів в процесі тренінгу. Вона високо оцінила намагання керівництва закладу впровадити нові технології в лікуванні та діагностиці.

Отримані знання були апробовані на практиці: чотирьом жінкам-добровольцям провели лікувально-діагностичну гістероскопію. Пацієнтки залишилися задоволеними, оскільки їм не довелося їхати за межі міста, щоб отримати таку сучасну високоякісну медичну допомогу.

Завдяки майстер-класу наші акушери-гінекологи оволоділи технікою гістероскопії, і відтепер ця операція буде широко застосовуватися на практиці.

Як лікарі, так і пацієнти щиро вдячні усім, хто доклав зусиль для організації та проведення даного навчання, закупівлі та впровадженні в роботі нової апаратури та методів діагностики і лікування.

 

Начальник ДЗ “СМСЧ №3 МОЗ України”

Коцюбинський О.В.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X