Home / Міські новини | Вараш / Культура / Шевченкова весна у Вараші (фото)

Шевченкова весна у Вараші (фото)

Мітингом, покладанням квітів до погруддя Т.Г.Шевченка та святковим концертом за участю заслужених артистів України Рівненської обласної філармонії, відзначили у Вараші 204-ту річницю від дня народження великого сина українського народу Т.Г.Шевченка.

img_20180309_120235

9 березня, біля погруддя Т.Г.Шевченка, що знаходиться біля Греко-Католицької церкви лунала поезія Кобзаря у виконанні Богдана Петровця, вихованця підліткового клубу Вараського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, переможця міського та учасника обласного конкурсу читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає», голови міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Тараса Шевченка Людмили Грекової, мешканців міста – поціновувачів його творчості.

img_20180309_123719

«Нехай слово Т.Шевченка поєднає українців навколо української національної ідеї! – закликав у своєму виступі заступник міського голови Анатолій Кречик. – Бо ідея нації – є любов. Любов до рідної землі, до рідної мови, історії, релігії та культури. У всіх українців одна єдина мета – це побудова могутньої, самостійної, соборної української держави, на засадах соціальної та національної справедливості. Не просто держави, а держави, яка посяде гідне місце серед провідних держав світу і забезпечить її безупинний розвиток. Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко. Його Кобзар – це Біблія українського народу. Його голос – це голос німої України, який показав наших таємних і відкритих ворогів.», – завершив такими словами свій виступ Анатолій Іванович.

img_20180309_120419

На закінчення мітингу його учасники вшанували пам’ять поета покладанням квітів до погруддя Т.Шевченка та поділилися своїми роздумами про його життя і творчість.

12 березня в дитячій музичній школі відбулося літературно-мистецьке свято «Кобзарева струна не вмирає» за участю заслужених артистів України Рівненської обласної філармонії.

_dsc8579

Відкриваючи свято, тзп міського голови Ірина Шумра у своєму виступі наголосила: «Шевченко – наша душа, наша мудрість, наша сила. Хотілося щоб в кожній домівці на чільному місці лежав Кобзар, кожну домівку прикрашав портрет Шевченка, щоб слово Тарасове не забуте і нині, ходило вічно по Україні, щоб наша душа осяялася великою мудрістю великого безсмертного генія, великого народу. Слава Шевченку! Слава Україні!»

В цей день геніальна Шевченкова поезія звучала у музиці українських композиторів. Поєднання великої поезії та музики надихали та заряджали життєдайною силою усіх, хто був присутній на цьому чудовому заході, – пишуть на офіційному сайті міської ради.

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X