Home / Міські новини | Вараш / Бізнес / Знищення бізнесу чи реорганізація ЦНАПу… – Вараш (фото)

Знищення бізнесу чи реорганізація ЦНАПу… – Вараш (фото)

У нашому місті, одне із джерел заробітку, працевлаштування є малий бізнес, адже у місті атомників не всі мають можливість працювати на РАЄС та деяких державних установах.

Уже далеко ні для кого не таємниця, що малому бізнесу з кожним днем дедалі тяжче виживати. Саме тому 10 лютого у багатьох містах України була проведена акція #StoppressФОП. Підприємці, які добре розуміють, що після прийняття законів під №128 та 129, будуть змушені піднімати ціни,припинити підприємницьку діяльність, вийшли на майдани у свої містах із певними вимогами.

Не винятком став і Вараш. Підприємці прийшли до приміщення Вараської міської ради, аби звернутися до керівної влади держави та міста.

На разі не відомо чи почують підприємців в Києві, а от про те, що очільник Вараша навіть не вийшов до мітингуючих є фактом. Що правда не зовсім зрозуміло чому він не зміг вийти, хтось говорить погода була не сприятлива, хтось про те, що він був у відрядженні, а хтось впевнено стверджує саме тому, що міський голова вважає – підприємці це ніхто і для міста вони не зробили нічого.

Про це сміливо говорять і ті хто мав особистий досвід так званої «співпраці» із керівництво м. Вараша. Наприклад Надія Яківна Чайка, частину її бізнесу фактично було зруйновано руками влади міста. Чи не за відсутності контролю з боку влади до директора ринку «Північний», підприємцям ,які провадять підприємницьку діяльність на ринку «Північний», за відстоювання інтересів по землі для громади міста, відключено постачання електроенергії? Адже за даним фактом відкрито кримінальне провадження на Когута О.С.

На сьогоднішній день стоїть питання знищення ще одного бізнесу, підприємиці Т.Ковальчук. Під приводом, того що ЦНАП (центр надання адміністративних послуг) буде модернізовано у неї хочуть забрати приміщення шляхом дострокового розірвання договору оренди в односторонньому порядку, яке згідно договору в оренді діє до 2022 року.

Не дивним є той факт, що робоча група по здійсненню контролю за використанням комунального майна, яке передано в оренду, розпорядженням міського голови була створена в день обстеження орендованого приміщення, а саме 8 серпня. Тобто можна так розуміти, що до 8 серпня 2019 року комунальне майно, яке передане в оренду нікого не цікавило?

Оскільки створення комісії та обстеження майна це був тільки початок, то наступним кроком було те, що КМКП (Кузнецовське міське комунальне підприємство) звернулося до Господарського суду Рівненської області із позовною заявою до ФОП Т.Ковальчук. В позовній заяві комунальне підприємство, просило розірвати договір оренди та зобов’язати Т.Ковальчук, повернути нерухоме майно. Обґрунтовувало КМКП це тим, що дострокове розірвання договору оренди потрібно в зв’язку з використанням приміщення для власних потреб під розміщення Центру надання адміністративних послуг. Крім того позивач, тобто КМКП посилався на те, що відповідачем не належним чином виконуються умови договору оренди, а саме майно використовується не за цільовим призначенням та не здійснюється поточний ремонт приміщення. Це все підтвердили актом обстеження комунального майна, тією ж робочою групою, яку міський голова створив у день обстеження. Та у судовому засіданні відповідачу вдалося спростувати усі позовні вимоги і Господарський суд Рівненської області в задоволенні позову відмовив, окрім того судові витрати в частині судового збору за подання позову поклав на КМКП.

Здавалося історія мала б скінчитися, але не так то все просто було. Апелянтом на вищевказане рішення вирішила стати третя сторона, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача, Вараська міська рада в особі міського голови, котрий особисто підписав апеляційну скаргу, Сергія Анощенка.

Однією із підстав для розірвання договору оренди, позивач зазначив – необхідність використання орендованого майна для власних потреб власника, а саме розміщення Центру надання адміністративних послуг, оскільки іншого вільного приміщення у Вараської міської ради немає.

Та тут виникає уже риторичне питання – а хтось його шукав? Якщо шукав то чи не так само, як і приміщення для територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військомат)? Воно згідно статті 15 Закону «Про оборону» має відповідати вимогам, які б забезпечили режим секретності. Та певно це питання не на часі, потрібно швидше щось вирішити із ЦНАПом. Для цього потрібно відсудити приміщення у підприємця, який в свою чергу буде змушений звільнити найманих працівників. Тобто 7 людей, які працюють в магазинах залишаться без роботи, а серед них дві працівниці, чоловіки яких є учасниками АТО та мають на утриманні малолітніх дітей.

А далі?…Далі заробітки, Польща… як для найманих працівників так і для підприємців…

То ж чи справедливо це все? Адже бізнес «підприємця – друга», члена виконавчого комітету, якого суд визнав шахраєм та ж сама влада навпаки активно захищає…

Під час підготовки матеріалу, нашим журналістам стало відомо, що судове засідання має відбутися 27 лютого 2020 року. То ж чи не поїде міський голова, Сергій Іванович у відрядження до суду за наші з вами кошти дізнаємося вже зовсім скоро. А ми за цим прослідкуємо…

P.S. Попри всі заяви, що підприємці нічого не роблять для міста, можна говорити протилежне: щорічна вагома допомога центру реабілітації, спонсорська допомога під час відкриття жіночої консультації. Підприємці ні разу не відмовили центру дозвілля під час організації конкурсів, концертів, фестивалів. Допомога малозабезпеченим до Різдвяних свят, фінансові вклади до святкування різних заходів міста. Неодноразова допомога військовим в зоні АТО, зокрема стоматологами міста, які також є підприємцями. Чи може вищеописане не є вагомим внеском? Також ФОПи сплачують податки в місцевий бюджет, створюють робочі місця то може вони все таки мають право бути почутими?…

Вероніка Пилипчук

Про Varash Info

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X