Home / Міські новини | Вараш / День Гідності та Свободи у Вараші (відео)

День Гідності та Свободи у Вараші (відео)

Поклали квіти до меморіалу героям Небесної Сотні, та помолилися за душі загиблих на Майдані синів та дочок України. На мітингу приуроченому до Дня Гідності та Свободи виступили представники влади, активісти Євромайдану та волонтери. Майдан став для українців початком змін не тільки в державі, а й в нашій свідомості. Люди не шкодували свого життя, аби Україна залишалася єдиною та незалежною. Ті, хто був на Майдані, продовжили захищати свою Україну на передовій у зоні АТО. З такими словами звернувся до присутніх волонтер, депутат міської ради Степан Жданюк: «Майданівці – це були перші оборонці, які самовільно йшли на війну, і з нашого міста, також із початком війни, пан Валерій, і до цього часу перебуває там, захищаючи Незалежність України».

Також під час свого виступу депутат звернувся до міського голови та жителів міста з пропозицією, встановити, в місті, гідну меморіальну дошку героям Небесної Сотні. Всі присутні підтримали цю ідею. За загиблими, під час Революції Гідності, спільно помолилися. Віталій Боднар, настоятель Свято-Покровського храму сказав: «Доньки і сини, які віддали своє життя на Майдані, показали, що вже більше не будемо гнутися, і вже більше ніколи не схилимося, не перед яким завойовником, незважаючи ні на які жертви. І сьогодні наше військо показує свої звитяги, разом із добровольчими батальйонами, які теж на сході воюють».

Мешканці Вараша, які прийшли вшанувати пам’ять полеглих за Україну згадують, як у 2013 році було не просто, проте, всіх об’єднувала спільна мета, бажання, взаємопідтримка. Люди вірили у силу духу і нашу перемогу, згуртована, незалежна нація, постала на захист демократичних цінностей, прав і свобод. Нажаль, за це довелося заплатити найціннішим – життями справжніх патріотів.

Завершили захід ходою, учасники мітингу пройшли центром міста до символічної дошки Героям Небесної Сотні, до якої поклали квіти. Військовослужбовці відвідали могили своїх побратимів, які загинули захищаючи Україну на сході.

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X