Home / Міські новини | Вараш / Чи мав право Роман Коваль «наводив порядки» у Вараші повідомлять після об’єктивного розслідування (відео)

Чи мав право Роман Коваль «наводив порядки» у Вараші повідомлять після об’єктивного розслідування (відео)

4 січня  у сесійній залі міської ради відбулася зустріч начальника штабу УДА (Української Добровольчої Армії) Сергія Ільницького («Сокіл») та керівника ГО “ДІЯ” (Державницька Ініціатива Яроша) Андрія Шараскіна («Богема») з мешканцями міста, депутатами міської ради та активістами. Завітали вони до нашого міста на запрошення небайдужого депутатського корпусу та секретаря міської ради, аби розібратися в подіях, які мали місце 27 січня у сесійній залі та приміщенні виконавчому комітеті Вараської міської ради.

Керівництво «ДІЇ» та «УДА» запевнило мешканців міста в тому, що Українська Добровольча Армія є поза політичним воєнізованим добровольчим формуванням. Символіку УДА використовувати в політичних акціях суворо заборонено!

Всі присутні на зустрічі мали змогу задати питання, які їх цікавили, адже  події, що відбулися під час 21 позачергової сесії Вараської міської ради, розхвилювали жителів Вараша не на жарт.

Нагадаємо, що 15 грудня 2017 року Вараська міська рада прийняла рішення «Про дострокове припинення повноважень міського голови С. Анощенко» і на вимогу депутатів, секретар міської ради Ірина Шумра, скликала позачергову сесію на 27 грудня.

Саме в цей день обранці мали внести зміни до бюджету на 2017 рік. Та завадити цьому приїхали невідомі гості на чолі з Романом Ковалем, яких швидше за все запросив Сергій Анощенко. Багато хто  із них представлялися, як члени ДІЯ та УДА, були одягнуті у військовий одяг із нашивками вищевказаних структур, проте показати документи, які б підтвердили це – відмовлялися.

На початку засідання сесії, а саме  під час виконання Державного Гімну України, люди які приїхали до Вараша, аби «навести» порядки увесь час вигукували – «ганьба!».

Під час спроби депутатів перейти до порядку денного у свої ролі вступили керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Борис Бірук, депутат міської ради Олександр Чех та координатор рівненського осередку «ДІЯ» Роман Коваль.

Після вказівок Бориса Бірука, Олександр Чех почав наносити удари  депутату Степану Жданюку, Роман Коваль, білою, швидше за все тканиною,  душити керівника місцевого осередку ВО «Свобода», Анатолія Кречика. Далі вказівки взялася роздавати, дружина С. Анощенка, котра також є депутатом. На відзнятому журналістами відео чітко видно, коли вона одному із «гастролерів», рукою вказувала на Анатолія Кречика, після чого він підбіг до нього та почав наносити удари в голову.

Зважаючи на ці всі обставини, у роботі сесії була оголошена перерва. Під час якої свободівця Анатолія Кречика госпіталізували до лікарні, а деяких обранців, невідомі в балаклавах облили зеленкою.

Впродовж всього дня, запрошені Анощенком гості знаходилися в приміщенні виконавчого комітету, постійно провокуючи непідвладних Сергію Івановичу, депутатів та відволікаючи увагу журналістів.

Після  інформації про те, що у декого із присутніх є зброя, працівники правоохоронних органів, на вході у сесійну залу почали проводити поверхневий огляд. Лише тоді частина рівненських «гостей», в тому числі і Роман Коваль, покинули приміщення ради  та до завершення засідання сесії не з’являлися.

Інформація про ці події у міській раді дуже швидко «облетіла» чи не всі обласні ЗМІ і всім стало цікаво, чому Роман Коваль разом зі своїми хлопцями завітав саме до Вараша та чому влаштували такі «розборки»?

Віримо в те, що питання залишиться відкритим не довго. Адже

29 грудня  правління «ДІЯ» Андрій Шараскін «Богема», Сергій Ільницький «Сокіл», Ростислав Винар «Спис» заявили  про те, що  очільника Рівненського осередку «ДІЯ» Романа Коваля тимчасово відсторонено від виконання своїх повноважень у ГО «ДІЯ» до з’ясування обставин, що мали місце у раді м. Вараш під час пленарного засідання сесії міської ради.

А вже 5 січня, особисто завітали до нашого міста, аби повідомити, що по даних фактах буде проведено об’єктивне розслідування, а всіх, чия провина буде доведена, – покарано.

P.S. Рівненські «гастролери» уже неодноразово приїжджали до нашого міста, аби «навести порядок» і кожного разу ніхто із них не ніс за це відповідальність. Певно тому тоді ще міський голова Анощенко так сміливо заручався підтримкою ГО «ДІЯ» в особі Романа Коваля. Та от коли очільники «ДІЯ» та «УДА», приїхали до Вараша аби розібратися у цих подіях та прикриваннях – Сергій Анощенко, Борис Бірук, Олександр Чех, останній зі слів Романа Коваля,  являється координатором у Вараші, чомусь не спустилися до сесійної зали аби розповісти свою позицію, хоча весь цей час були у приміщенні міської ради.

 

Вероніка Пилипчук

Про admin

Читайте також...

Сумна звістка огорнула Вараш

22 березня в стаціонарі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 м.Харків помер молодший сержант …

4 коментарі

  1. Людмила

    Людмила Матюшенко
    12 хв
    Даруйте, але хочу розібратись. Подивилася відео із зустрічі в Вараші. Я не розумію, як може Ярош стати Президентом, якщо ви поза політичними процесами держави? Чому ви, не керівники, а наші хлопці на фронті, це таж політика? Чому ви не берете участі в жодному патріотичному заході? Виступи керівників, особисто мене шокували. Ви, як секта, як соціал-ліберали? Вийдіть до народу, поясніть, хто ви. Якщо провладна організація, то чому бійцям не можна вибити посвідчення учасників бойових дій? Я ж за фінансування вас і не питаю. Дивно все виглядає. А ви впевнені в своїй правоті в Вараші? Народ ви вже втратили. Не лізу в ваші справи, спостерігаю. Бачила це все за 30 років в політиці. Не туди йдете, хлопці!

  2. Василь

    Звертай увагу на те, що відео із прямого ефіру, а це означає, що це робиться, аби “благодєтєлі” не звинувачували журналістів у не правдивості.Відео знімають на 3G, бо в таких випадках Онус, тобто Анощенко дає вказівку відключати вай фай

  3. Чому нічого не чути?? Знімайте нормально, не позорьтесь… ПОЗОР!!!

    • виборець

      Хто мав бажання, той почув! А погано чути тому, що мікрофонів не встановили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X