Home / Регіональні новини / «Сьогодні важливо було затвердити трирічну стратегію порятунку аеропорту», – Олексій Муляренко (фото)

«Сьогодні важливо було затвердити трирічну стратегію порятунку аеропорту», – Олексій Муляренко (фото)

Програму підтримки Міжнародного аеропорту «Рівне», яку розробили в управлінні інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА, підтримали депутати обласної ради під час сесії. Програма розрахована на три роки.

0xz5b7bz20b2ve63xkcydktyg

«Це план заходів спрямований на подолання кризових моментів і спрямування зусиль на розвиток. Маємо залишити за собою статус «міжнародного». Хочемо звісно відновити і збільшити напрямки авіасполучень. Стоїть задача модернізувати інфраструктуру аеропорту, зробити його більш зручним для туристів. Відтак очікуємо, що збільшиться обсяг пасажиро- та вантажопотоку і покращиться ділова репутація підприємства», – прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Зокрема на цей рік передбачено майже 11 мільйонів гривень. За ці гроші летовище планує придбати 4 засоби для обслуговування літаків. Серед них – пристрій-джерело живлення літаків, установка повітряного запуску повітряних суден, прибиральна машина та пристрій для забезпечення водою авіатранспорту.

Саме ці технічні засоби фахівці туристичної компанії «Yanair» під час інспектування летовища порадили придбати першими. Адже вони необхідні, щоб приймати боїнги та аеробуси.  

Окрім того, гроші використають й на розрахунок боргових зобовязань, які стали стримуючим фактором розвитку летовища на тривалий період.

Іще одне важливе рішення депутатів обласної ради – внести рівненський аеропорт до переліку об’єктів, які можуть надаватися у концесію. Це, в свою чергу, дозволить залучати інвесторів до розвитку летовища.

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X