Home / Регіональні новини / На Рівненщині видобуток бурштину хочуть зробити комунальним

На Рівненщині видобуток бурштину хочуть зробити комунальним

20180312204334

Ідея створення комунального підприємства, яке займалося б видобутком бурштину на Рівненщині, належить екс-голові облради Михайлу Кириллову. Депутат переконаний, що від такого рішення виграє обласний бюджет, який отримуватиме дохід від роботи цього підприємства. І додає, що основні надходження будуть від продажу бурштину за кордон.

За словами пана Кириллова, Рівненщина не буде в цьому плані першопрохідцем, оскільки в сусідній із нами Волині вже працює таке комунальне підприємство. Тож, на його думку, варто перейняти їх досвід. Зокрема, спочатку створити комунальне підприємство, потім виділити для нього бурштинову земельну ділянку, отримати спецдозвіл на видобуток каміння і потім знайти інвестора, який це профінансує. При цьому всьому, статутний капітал комунального підприємства може бути всього тисячу гривень.

Ложку дьогтю в бочку меду додав керуючий справами виконавчого апарату облради Богдан Сологуб, який зауважив, що на Волині комунальне підприємство не отримало спецдозволу на видобуток бурштину, натомість на нього прийшли із перевіркою працівники СБУ. І чим ця вся епопея завершиться, ще не відомо.

Врешті, після вислуханих усіх «за» та «проти» члени постійної комісії з економічних питань та комунальної власності підтримали ідею свого колеги. Тож вже до наступної сесії апарат обласної ради має підготувати проект рішення про створення такого комунального підприємства, – пише press-centr.com.

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X