Home / Регіональні новини / На Рівненщині під час пожежі згоріли діти: у Вараші виникло 12 пожеж з початку 2018 року (відео, фото)

На Рівненщині під час пожежі згоріли діти: у Вараші виникло 12 пожеж з початку 2018 року (відео, фото)

Вараський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області інформує, 26 серпня 2018 року о 19:23 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві по вулиці Криничній, 39, села Оженин, Острозького району.

skrynshot-2018-08-29-15-03-06

Прибувши за вказаною адресою встановлено, що пожежа виникла в одноповерховій, цегляній господарчій будівлі. На момент прибуття рятувальних підрозділів, від дії полум’я відбулося руйнування дерев’яного даху та перекриття будівлі.

На гасіння пожежі залучено 2 АЦ ДПРЧ-17, 1 трактор з цистерною Острозького ЛГ. Подано 1 ствол «ПРОТЕК».

Під час гасіння та розбору конструкцій, на місці пожежі виявлено тіла двох малолітніх дітей – хлопчика 2011 року народження та дівчинки 2012 року народження (двоюрідні брат та сестра).

Внаслідок пожежі вогнем знищено дах господарчої будівлі розміром 15х5 м, тридцять метрів квадратних перекриття, речі домашнього вжитку, дві тони сіна. Попередня причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем.

Разом з тим, з початку 2018 року на території міста Вараш виникло 12 пожеж, проти 3 за аналогічний період минулого року, спостерігається збільшення кількості пожеж.

Здебільшого пожежі виникали в житловому секторі або на відкритій території. Також, 12 квітня 2018 року пожежа виникла за адресою: м. Вараш, м-н Будівельників, 49, на задньому дворі магазину ТОВ «АТБ-Маркет».

Внаслідок пожежі вогнем знищено: ящики для зберігання овочів чи фруктів, металевий профіль та утеплювач зовнішньої стіни будівлі площею  20 м2.

Орієнтовна причина виникнення пожежі – необережність при палінні невстановленої особи.

pozhezha

По причинам виникнення пожежі, що виникли з початку року на території міста розділились наступним чином:

  • коротке замикання електромережі – 6;
  • необережність під час куріння – 3;
  • підпал – 3.

Загиблих та травмованих на пожежах з початку року не було.

Сума прямих збитків становить – 419,003 тис. грн., побічних – 630,003 тис. грн. На пожежах врятовано матеріальних цінностей на суму 840,0 тис. грн.

У зв’язку із зазначеним вище, з метою недопущення виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них Вараський міський сектор просить неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки в Україні.

Вараський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Ігор Шевчук

Про Varash Info

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X