Home / Регіональні новини / На Рівненщині хочуть закрити залізничну станцію «Антонівка»

На Рівненщині хочуть закрити залізничну станцію «Антонівка»

Йдеться про її вантажний відділ

90_big

За погодженням закриття станції «Антонівка» у Володимирецькому районі «Укрзалізниця» звернулася з листом до Володимирецької райдержадміністрації. Пояснює, що

станція – нерентабельна.

Нині вантажними послугами залізничної станції «Антонівка» користується державне підприємство «Володимирецьке лісове господарство», нижній склад якого розміщений в Антонівці. І якщо станцію закриють,

це, кажуть у райдержадміністрації, вдарить по економіці району.

Подробиці розповідає голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Хоружий:

Це стало відомо з листа «Укрзалізниці» про те, що ця станція нерентабельна. Там вказана кількість – 131 вагон навантажений і 7 вивантажених. Таку вони інформацію подають.

Ми апелюємо тим, що потреба у вагонах набагато більша. Лісове господарство апелює тим, що, якби була достатня кількість вагонів подана, відповідно, збільшилися б перевезення, і станція була б рентабельна. Тому це залежить від «Укрзалізниці».

Володимир Хоружий каже, що замість закриття станції вони просили «Укрзалізницю» збільшити кількість вагонів для відвантаження деревини з Володимирецького лісгоспу. Очільник району також сподівається, що без погодження місцевої влади станцію не закриють.

Нагадаємо, що станція “Антотнівка” обслуговує вузькоколійку “Антонівка-Зарічне”. І про закриття її пасажирського відділу не йдеться.

Мирослава Опанасик
Радіо Трек

Про admin

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Один коментар

  1. Кобила Ряба

    Схоже, УЗ хоче потихеньку прибрати дизель-поїзд. Для цього поступово прикриють маленьки станції по надуманим причинам, потім скажуть “Ну все, в дизелі немає смислу бо ніхто не їздить”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X