Home / Регіональні новини / Через нещасного жирафу Джордана повстануть активісти

Через нещасного жирафу Джордана повстануть активісти

Італійський жираф Джордан помер у віці 11 років у Рівному від серцевої недостатності під час гастролей цирку «Кобзов». Після цього екзотичну тварину утилізували на костопільському ветсанзаводі. А тим часом активісти вже готують марш за права тварини. Циркачі гастролювали на Рівненщині у Вараші та в Рівному, пише Північ-інфо.

«До нас привезли цього жирафа на завод і ми його відразу утилізували разом із шкірою. Перетворили на м’ясо-кісткове борошно»,

– розповів директор Костопільської філії ДП «Укрветсанзавод» Юрій Мусій.

А тим часом цирк «Кобзов» на своєму офіційному сайті все ж визнав смерть жирафа у Рівному, хоча раніше від цього відхрещувалися. Пишуть, що 11-річний Джордан помер від хвороби.

Офіційна заява Миколи Кобзова:

«Під час гастролей в місті Рівне до нас в колектив увірвалася велика біда, несподівано для нас помер наш улюбленець – жираф Джордан. Згідно діагнозу українських ветеринарів причиною смерті жирафи став тромбоз легеневої артерії через що сталася зупинка серця. Це одна з найчастіших причин смерті серед жираф у світі. Всі необхідні біоматеріали ми передали на експертизу в Італію, яка повинна підтвердити причину смерті Джордана. Жираф приїхав на гастролі з Італії з цирковою династією Тогні, яка займається цирковим мистецтвом протягом 178 років».

dzhordan2-665x1024

 

У цирку повідомляють, що їхні дресирувальники мають всі необхідні сертифікати і ветеринарні документи на всіх тварин. Всі норми по утриманню тварини було дотримано, жираф знаходився в комфортних умовах і забезпечувався необхідним раціоном.

А тим часом у Рівному зоозахисники готуються до маршу за права тварин, який планують провести вже наступної неділі. Небайдужих людей об’єднала смерть нещасного жирафи Джордана.

Фото: цирку

Про admin

Читайте також...

Топ-5 закладів Харкова: де замовити найсмачніші суші?

Де замовити роли в Харкові? Ось огляд на ТОП-5 закладів, в якому згадується відомий ресторан …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X