Home / Новини РАЕС / Вікторія Войціцька: атомники готові об’єднуватись та вимагати справедливого тарифу від НКРЕКП (відео, фото)

Вікторія Войціцька: атомники готові об’єднуватись та вимагати справедливого тарифу від НКРЕКП (відео, фото)

Майданчик Рівненської АЕС відвідала народний депутат України, секретар Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька з метою обговорення нагальних для атомників проблемних питань, які потребують допомоги у вирішенні.

В рамках свого візиту нардеп провела відкриту розмову із керівництвом та профспілковим активом електростанції. Як відзначив голова Первинної профспілкової організації РАЕС Іван Мельник, символічно те, що зустріч відбулася у день народження профспілки рівненських атомників.

Під час заходу генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, розповів про поточну ситуацію та останні виробничі досягнення на підприємстві. «Хочу ще раз привітати усіх з продовженням терміну експлуатації енергоблоку №3 – це дійсно прогрес та рух вперед. Ми почали працювати вже над тим, щоб продовжити ресурс малих енергоблоків ще на 10 років – до 60-ти. Вважаю, минулого тижня ми гідно пройшли дві партнерські перевірки. Плануємо також, щоб до нового року працівники, які отримали житло у безвідсотковий кредит, вже одержали усі офіційні документи. Окрім того, у грудні на персонал чекає приємна новина, що стосується підвищення окладів більш як на 4% та високих премій до Дня енергетика», – підкреслив Павло Яремович.

2018-11-01_16-46_dsc_4676

Про дискримінаційний тариф НКРЕКП відносно атомної генерації, про заборгованість ДП «Енергоринок» перед НАЕК «Енергоатом» на більш як 13 млрд грн, прийняття законопроекту №3131 та майбутнє атомників відкрито з поліськими енергетиками вела діалог Вікторія Войціцька, яка вже вдруге цьогоріч відвідала майданчик Рівненської АЕС. «Опікування долею енергогенеруючого підприємства та його персоналом є моїм обов’язком. Вважаю, що кожен відповідальний політик має безпосередньо бачити і чути працівників атомної галузі, яка є однією з ключових для національної економіки і безпеки, – наголосила Вікторія Михайлівна. – Сьогодні ми бачимо, що оновлений склад енергетичного регулятора продовжує філософію попередників, де для приватної генерації забезпечуються надприбутки за рахунок державної компанії. Цю ситуацію треба негайно виправляти, адже вона зумовлює стрімке зниження рівня життя атомників та призводить до відтоку висококваліфікованих спеціалістів, які несуть на своїх плечах таку відповідальну ношу і забезпечують більше половини електроенергії держави».

 

 

2018-11-01_16-46_dsc_4687

Секретар Комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки зауважила, що вимагати перегляд тарифу для Енергоатома потрібно лише спільними зусиллями. Народний обранець також відзначила, що сьогодні НАБУ відкрито кримінальне провадження та ведуться слідчі дії щодо схеми «Роттердам+», яка дозволила отримувати тепловій генерації в 3,5 рази більший тариф, аніж атомній. Окрім того, нардеп пообіцяла прослідкувати, щоб усі потрібні подальші рішення щодо отримання рівненськими атомниками їхнього законного житла були вчасно прийняті, без будь-якого гальмування з боку профільного міністерства.

«Саме атомна енергетика є стратегічно важливою для всієї України. Це надзвичайно високий за світовими мірками рівень технологічної і екологічної безпеки, це один з небагатьох секторів країни, який наростив свій потенціал за останні 25 років, – резюмувала Вікторія Войціцька. – Люди, багато з яких вже не в першому поколінні працюють на Рівненській АЕС, мають в собі сили з надією дивитися в майбутнє. Цьогоріч на 20 років було продовжено термін експлуатації енергоблоку №3 – на вдвічі довший термін продовження, ніж зазвичай. Це заслуга професійного персоналу і керівництва РАЕС. Розробляються плани щодо підвищення потужності блоку-мільйонника станції до 103% від проектної, а також проводяться попередні оціночні роботи щодо будівництва п’ятого енергоблоку станції, потенційна потужність якого може становити 1200 МВт. А це ще щонайменше 20-40 років стабільної роботи Рівненської АЕС та 20-40 років стабільного джерела чистої енергії для кожного мешканця України», – повідомляють на офіційному сайті РАЕС.

Про Varash Info

Читайте також...

ОБ’ЄКТИ НЕЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА РАЕС ПЕРЕДАДУТЬ МІСТУ. ПРАЦІВНИКІВ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ РОБОТОЮ

Які саме дивіться у сюжеті телеканалу “Енергоатом”  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X