Home / Новини РАЕС / Увага! На РАЕС – протиаварійне тренування!

Увага! На РАЕС – протиаварійне тренування!

4-5 жовтня 2017 року на Рівненській АЕС заплановано проведення планового спільного з дирекцією НАЕК «Енергоатом» загальностанційного протиаварійного тренування.

2017-09-20-15-54_dsc_8296

Цей захід проводитиметься з метою удосконалення організації дій та взаємодії керівного складу РАЕС і НАЕК «Енергоатом», місцевих та регіональних органів влади у випадку виникнення аварії.

Основними завданнями тренувань є удосконалення практичних навиків оперативного персоналу, щодо виявлення і класифікації аварії, приведення органів управління, сил та засобів в готовність до дій з локалізації і ліквідації аварійної ситуації. А також відпрацювання практичних навиків організації і порядку проведення заходів протирадіаційного захисту персоналу, населення та навколишнього середовища і забезпечення функціонування системи оповіщення, зв’язку та інформаційного обміну в ході локалізації і ліквідації аварії.

З метою локалізації умовних аварійних ситуацій на РАЕС згідно аварійних планів, до тренувань будуть залучені керівний склад та персонал структурних підрозділів електростанції, кризових центрів та аварійних формувань РАЕС, дирекції НАЕК «Енергоатом», інших АЕС України та представники місцевих та регіональних органів влади.

Під час проведення протиаварійного тренування можливе відпрацювання встановлення тимчасового контрольно-пропускного пункту на автодорозі ВП РАЕС – с. Заболоття на межі санітарно-захисної зони.

Повідомляємо, що в ході проведення тренування, у місцеві та регіональні органи влади зони спостереження РАЕС, будуть передаватися тексти оповіщення та інформаційні повідомлення з поміткою «ПО ТРЕНУВАННЮ». Всі дії будуть виконуватись умовно.

www.rnpp.rv.ua

Про admin

Читайте також...

ОБ’ЄКТИ НЕЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА РАЕС ПЕРЕДАДУТЬ МІСТУ. ПРАЦІВНИКІВ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ РОБОТОЮ

Які саме дивіться у сюжеті телеканалу “Енергоатом”  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X