Home / Блог / Розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект щодо розвитку ринку рідкого біопалива схвалено профільним Комітетом ВРУ ПЕК (фото)

Розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект щодо розвитку ринку рідкого біопалива схвалено профільним Комітетом ВРУ ПЕК (фото)

5-dsc_0315

4 квітня, народні депутати України, члени Комітету ВРУ з питань ПЕК схвалили та рекомендували Парламенту прийняти у першому читанні за основу підготовлений Держенергоефективності законопроект щодо розвитку ринку рідких біопалив в Україні (реєстр. № 7348 від 29.11.2017, http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62987).

«Україна відчуває чималу залежність від імпорту нафти і нафтопродуктів. Минулого року цей імпорт склав 4,6 млрд доларів. Натомість використовуючи потенціал аграрного сектору, ми можемо стимулювати виробництво та споживання рідких біопалив. Заміщуючи імпортовані нафтопродукти хоча б на 10 % власним біопаливом, ми залишатимемо в економіці країни значні суми коштів – понад 400 млн доларів в рік», – прокоментував С. Савчук.

 2-dsc_0336

Розробка відповідного законопроекту також пов’язана із виконанням Україною зобов’язань перед ЄС щодо імплементації 28-ої Директиви. Так, Україна має досягти 10% частки енергії, отриманої з відновлюваних джерел, у транспортному секторі у 2020 році.

Законопроектом передбачається встановлення обов’язкової частки біокомпонентів у загальному обсязі продажу моторного палива, а також вимоги щодо його відповідності критеріям сталості.

Очікувані результати від прийняття законопроекту:

·        створення гарантованого ринку виробництва та використання рідких біопалив в Україні;

·        збільшення надходження інвестицій у цей сектор;

·       завантаження спиртових заводів та використання потенціалу виробників сільськогосподарської продукції;

·        будівництво нових заводів із виробництва біоетанолу та біодизелю;

·        збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів;

·        створення додаткових робочих місць.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Про Varash Info

Читайте також...

Цифровий маркетинг: сутність та переваги

Цифровий маркетинг – це комплекс стратегій та інструментів, спрямованих на просування продуктів чи послуг через …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X