Home / Блог / Петро Порошенко очолює рейтинг кандидатів на президентських виборах

Петро Порошенко очолює рейтинг кандидатів на президентських виборах

Якби вибори Президента України відбувалися найближчої неділі, то більшість українців підтримали б діючого Президента України Петра Порошенка. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень “Соціс”, Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою “Рейтинг” і Центром Разумкова за підтримки Комітету виборців України.

74fab787db7308cfbf84f894514ad350_1501223825_extra_large

Якби вибори відбулися в найближчу неділю 9,8% опитаних проголосували б за Петра Порошенко (серед тих, хто піде на вибори 11,9%); за Юлію Тимошенко – 8,8% (і 10,7% з тих, хто піде на вибори), за Святослава Вакарчука 7,4% (9,0% з тих, хто піде на вибори).

За словами соціологів те, що Юлії Тимошенко ніяк не вдається обійти діючого Президента Петра Порошенка означає про кризу довіри до неї особисто. Можна пригадати, що станом на 2007 рік її рейтинг значно випереджав рейтинг Віктора Ющенка, що й зафіксували вибори 2010 року. З Петром Порошенком ситуація протилежна.

Останнім часом Тимошенко демонструє хаотичність і непослідовність. Роботу по референдуму щодо ринку землі, який за останні роки Батьківщина оголошувала двічі і для якого збиралися підписи, – була згорнута без пояснень причин. Боротьба з тарифами також припинена. Непослідовна була і підтримка Михайла Саакашвілі, яка наразі зійшла нанівець.

Тверде третє місце Святослава Вакарчука, який обійшов більшість лідерів опозиційних партій, свідчить про кризу опозиції в Україні. Адже за естрадного співака готові голосувати явно не симпатики влади.

Те, що не політик і музикант наздоганяє політика Юлію Тимошенко, свідчить про недовіру до неї частини опозиційно налаштованих виборців. Вони могли підтримувати Тимошенко, але натомість воліють проголосувати замість неї за дилетанта в політиці та державному управлінні Святослава Вакарчука.

Чергові вибори президента України заплановано на 2019 рік. В ході дослідження, проведеного 28 жовтня – 14 листопада 2017 року було опитано методом особистого інтерв’ю 20 тисяч респондентів у всіх областях України без урахування Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Похибка не перевищує 0,7%.

Про admin

Читайте також...

Цифровий маркетинг: сутність та переваги

Цифровий маркетинг – це комплекс стратегій та інструментів, спрямованих на просування продуктів чи послуг через …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X